Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

VIDEO: Letošní ohňostroje na Prýglu i nad Špilasem vidělo tři čtvrtě milionu lidí

Festival ohňostrojů Starobrno Ignis Brunensis navštívilo letos v Brně zhruba tři čtvrtě milionu lidí. Festival uzavřel v sobotu závěrečný ohňostroj Ach synku synku nad Špilberkem. V ulicích Brna jej podle odhadů sledovalo zhruba 140 tisíc lidí.

Brněnské ohňostroje ovládli Francouzi

Vítězem a držitelem hlavní ceny jedenadvacátého ročníku gnis Brunensis se stali francouzští ohňostrůjci Pok 2.0 Lux Factory. Francouzi si letošním vítězstvím vybojovali podle nově zavedeného pravidla také start ve výročním pětadvacátém ročníku v roce 2022.

Kromě hlavní ceny putuje do země galského kohouta i ocenění České televize za nejlepší scénografické řešení show a cena Českého rozhlasu za nejlepší hudbu. Cenu primátora města Brna za nejlepší ohňostrojný design na závaznou dvouminutovku koncertní předehry Karneval od Antonína Dvořáka v roce 100. výročí Československa získal polský tým Surex. Dvacetičlenná odborná porota vybírala letos mezi soutěžními show Polska, Rumunska a Francie. Česká republika se účastní nesoutěžně.

Diváci teprve rozhodnou

Posledním oceněním, o kterém se bude teprve rozhodovat, je divácká cena. V anketě o cenu diváků bude veřejnost hodnotit všech pět ohňostrojných představení na Brněnské přehradě a nad hradem Špilberk. Hlasování probíhá do čtvrtka 21. června ve 24.00, a to na www.ignisbrunensis.cz a prostřednictvím anketních lístků. Výsledky hlasování budou zveřejněny v pátek 22. června.

Minulý týden už byl také oficiálně vyhlášen termín příštího dvaadvacátého ročníku mezinárodní přehlídky ohňostrojů Ignis Brunensis s festivalem zábavy. Uskuteční se od 24. května do 16. června 2019.

Váš favorit na diváckou cenu Starobrno Ignis Brunensis 2018?

Celkem hlasovalo35 čtenářů

Štítky Ignis Brunensis, ohňostroje, návštěvnost, ohňostroj, Brno, Špilberk, Antonín Dvořák, Česká televize, Český rozhlas, Polsko, Francie, Rumunsko, Česko, Československo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Letošní ohňostroje na Prýglu i nad Špilasem vidělo tři čtvrtě milionu lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.