Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Brněnský piknik v Lužánkách zve na dobré jídlo, pití a pohodovou zábavu

PR článek

V neděli 17. června se uskuteční v pořadí druhý ročník Brněnského pikniku v Lužáneckém parku. Od 11.00 hodin se mohou návštěvníci těšit nejen na širokou nabídku jídla a pití v piknikové tržnici, ale oproti loňsku také podstatně rozšířený doprovodný program zaměřený na sportovní, kulinářské a kulturní vyžití pro děti i dospělé. Akci pořádá Rádio Petrov.

Pikniková tržnice s tím nejlepším, co si můžete v Brně a okolí dát

Nabídka piknikového občerstvení se oproti loňsku rozrostla, a tak si na své přijde téměř každý. Šťavnaté burgery, grilované speciality, veganské tortilly, hovězí guláš se skořicí, na místě porcovaný a připravovaný tuňák, to je jen část toho, co na pikniku můžete ochutnat. Na místě budou i Brňany oblíbené food trucky s burritem a quesadillas, italskými těstovinami, zmrzlinou nebo kávou. A samozřejmě nebude chybět sladké – cupcakes, vafle se zmrzlinou, donuty, koláče, dezerty a kvalitní čokoládové pralinky neobvyklých chutí nebo limonáda z kakaových bobů. Žízeň uhasíte dobrým pivem, na čepu bude několik druhů, nebo vínem či míchanými drinky. A nebudou chybět chilli produkty z lokální produkce nebo bylinky. V nabídce jsou i výrobky bez lepku, laktózy a cukru, a to včetně pečiva. K dispozici bude také půjčovna piknikových dek a stánek s vodními dýmkami.

Tuňák z Malediv a vše, co jste kdy chtěli vědět o pivu, ale báli jste se zeptat

Zejména dospělí ocení kulinářskou část pikniku. Hned po poledni bude na terase SVČ Lužánky porcovat populární brněnský kuchař Petr Erin Kováč čerstvého tuňáka, kterého pro tento účel nechal přivézt přímo z Malediv. Toho pak připraví a nabídne stánek Culinary Clubu ČR. Odpoledne proběhne finále kuchařské soutěže a na programu je přednáška pivního sommeliera Tomáše Hasíka, který byl jedním z hodnotitelů Gourmet Brno 2018.

Zábava pro celou rodinu

Pilates a jóga pro ty, kdo chtějí na pikniku především relaxovat, sportovní stanoviště s veškerým vybavení k zapůjčení zdarma pro aktivní piknikáře. K dispozici budou šlapací autíčka, koloběžky a odrážedla, střelba z luku, bowling pro děti, basketbalový koš, slackline nebo oblíbené elektrokoloběžky. Hrát se bude pétanque a boccia, což je varianta pro vozíčkáře. Svou účast na pikniku potvrdil Radek Procházka, první český mistr Evropy v boccie a držitel několika paralympijských medailí.

Velká část programu je věnována dětem a jejich rodičům, na stanovišti Rodinných pasů Jihomoravského kraje jsou na programu dvě pohádková představení pro děti a veřejné čtení s Knihovnou J. Mahena. Připravena je výtvarná dílna a malování na obličej, barefootový chodník, chůdy, kuželky, herní a přebalovací koutek a mnohé další. Vida centrum představí svou show Aqua et Ignis, tedy souboj ohně a vody, a těšit se můžete i na několik překvapení, třeba bubenickou show.

Virtuální piknik pro Centrum denních služeb Ligy vozíčkářů

Brněnský piknik nebude ale jen o jídle a zábavě. Stejně jako loni akce podporuje Ligu vozíčkářů, tentokrát se sbírá pro Centrum denních služeb, které slouží jako denní stacionář pro lidi s tělesným či kombinovaným postižením. Sbírka probíhá již nyní na www.darujme.cz a jejím ambasadorem je český divadelní a filmový herec a autor celé řady projektů Lukáš Hejlík. Přímo na pikniku se bude sbírat na stánku Ligy vozíčkářů a přispět do virtuálního piknikového koše může kdokoli zakoupením piknikových magnetek nebo předmětů z dílny Centra denních služeb.


Pikniková tržnice:

1. brněnská čokoládovna, Cupcakekárna, Culinary Club ČR, Dobrotky od Loďky, Favorit Pub & Restaurant, Fün Club, HuHu Chilli farm, Má hostina, La Donnuteria, Le Vafle!

justWINE, Rodinné vinařství Jedlička, Pivovar Tišnov, Pivovar Sternberg

AGRO Brno-Tuřany, Koncept vodní dýmky

Food trucks: Basta Coffe, Minach, Pasta Truck, Roburrito

Více informací a podrobný přehled doprovodného programu naleznete na www.brnenskypiknik.cz, facebooku Rádia Petrov a v Piknikových novinách

Foto Brno-střed | Zdroj Brněnský piknik

Štítky Brněnský piknik, Lužánky, park, piknik, jídlo, pití, Brněnský Petrov, Brno, Česko, Maledivy, paralympijské hry, Středisko volného času Lužánky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ruzena su

Dobrý den, to je jen test zprávy, jestli funguje.


Pondělí, 19. června 2023, 15:39Odpovědět

Brněnský piknik v Lužánkách zve na dobré jídlo, pití a pohodovou zábavu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.