Počasí dnes24 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

FOTO: Tišnov má od pátku svůj první městský park

V Tišnově na Brněnsku v pátek slavnostně otevřeli Park pod kostelem. Jde o první skutečný park ve městě s 10.000 obyvateli. Vznikl z dosud nepřístupné zpustlé Velké zahrady a Farské zahrady mezi Kostelní a Brněnskou ulicí, jejichž revitalizace začala loni. Park má dvě části, které však nebylo možné propojit.

V 70. letech vznikl projekt, který plánoval v místě zahrady vystavět bytové domy, územní plán však později rezervoval místo pro parkovou úpravu. V 90. letech vznikl díky změně územního plánu uprostřed rodinný dům a jeho majitel ani po jednáních nepřistoupil na prodej části pozemku, který by části parku mohl spojit.

Desítky nových stromů a dětské hřiště

Park má dohromady přes 17.000 metrů čtverečních. „Poroste zde 79 nově vysazených stromů a stovky keřů. V horní části Na Hrádku bude občerstvení s výhledem a děti zde najdou nové dětské hřiště. Bude zde i pítko," uvedl vedoucí Odboru správy majetku Václav Drhlík.

Schody z náhrobních kamenů

Součástí je malý amfiteátr pro menší kulturní akce. Rekonstrukce vyšla na 16 milionů korun. Opraveny jsou také hřbitovní a opěrná zeď. Zajímavostí je, že na schody se použily znehodnocené části starých náhrobních kamenů, které neměly podle odborníků žádnou historickou hodnotu.

Foto Město Tišnov/Facebook | Zdroj ČTK

Štítky Tišnov, park, Pod kostelem, zahrada, Kostelní, Brněnsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Tišnov má od pátku svůj první městský park  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.