Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Světový rekord v počtu těhotných na jedné akci v Brně nepadl, dorazilo přes pět set těhulek

Překonat světový rekord v počtu těhotných žen na jedné akci se dnes pokusili organizátoři Festivalu těhotenství a rodiny v obchodním centrum Olympia v Brně. Žen v očekávání by ale muselo přijít přes 1897, dorazilo jich 512. Organizátoři tak alespoň překonali český rekord, který na stejné akci padl loni, řekla za pořadatele Marie Staňková. Akce se konala při příležitosti Světového dne těhotenství

V ČR jej zavedla právě organizátorka festivalu Staňková s manželem Michalem. Cílem akce má být zlepšení podmínek pro těhotenství a porod. Statistická porodnost v Česku totiž činí přes 1,5 dítěte na jednu ženu, vzhledem k demografickému vývoji je ale pro přežití národa potřeba dosáhnout statistické hodnoty alespoň 2,1 dítěte na ženu.

tehulka2.jpg

Každá těhotná žena, která se dostavila, dostala speciální náramek, jímž se zaevidovala, počet sledoval odborný komisař. „Loni se podařilo překonat rekord český, když se na jednom místě shromáždilo 486 těhotných. Letos je třeba pro světový rekord překonat ten dosavadní 1897 těhotných," uvedla za pořadatele Ivana Šalbabová.

Světový rekord ale v Brně nepadl. „Asi jsme si dali příliš velký cíl, těhotných žen by muselo přijít minimálně čtyřikrát více než loni. I tak jsme ale spokojeni, protože jsme překonali alespoň český rekord," uvedla Staňková. Organizátoři připravili bohatý program.

Přichystali vystoupení skupin Buty, the Tap Tap, Skrznaskrz, Voxel nebo uskupení Modrý cimbál. Pro děti bylo připravené divadlo, pro matky tanec s dětmi v šátku nebo módní přehlídka těhotenského oblečení a šátkování. Návštěvníky čekal i potravinový trh s tématem zdravé výživy kojenců a dětí.

Foto pixabay.com | Zdroj ČTK

Štítky těhotné, rekord, Brno, těhotenství, Česko, SPEEDFIN a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Světový rekord v počtu těhotných na jedné akci v Brně nepadl, dorazilo přes pět set těhulek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.