Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Břeclavi po sedmnácti letech skončila lodní doprava 

Po 17 letech ukončila činnost společnost Lodní doprava Břeclav. Nabízela cestu po Dyji k Janohradu a zpět. Provoz bylo dlouhodobě ztrátový, uvedl dnes v tiskové zprávě mluvčí radnice Jiří Holobrádek. Podle něj byly i problémy s omezeným přístupem do areálu pod splavem, kde bylo přístaviště.

Pracovnice firmy dnes ČTK řekla, že příčinou ukončení byly nedořešené majetkové vztahy ohledně příjezdové cesty. Konkrétní ale nebyla. Nevěděla ani roční náklady na provoz a odkázala na vedení společnosti, jejíž představitele ale novináři nezastihli.

Podle Holobrádka byl provoz ekonomicky stále náročnější a dlouhodobě ztrátový. „Poslední kapkou, kdy přetekl pověstný pohár trpělivosti, pak byly snahy některých představitelů veslařského klubu omezit přístup veřejnosti do areálu pod splavem," uvedl Holobrádek.

Břeclav firmě na provoz přispívala. „Rozhodnutí o ukončení činnosti nás samozřejmě mrzí, protože cesta po řece byla určitě lákavou atrakcí pro turisty i pro Břeclavany. Snažili jsme se tuto aktivitu podporovat, město v tomto volebním období každoročně dotovalo lodní dopravu částkou 250.000 korun," uvedl starosta Pavel Dominik (Pro Region).

Podle něj měla firma stejné peníze schválené i pro letošní rok. „V roce 2015 jsme přispěli také stejnou částkou také na vybudování nového přístavního mola. V letech 2007-2017 činila podpora lodní dopravy ze strany města více než 3,5 milionu," dodal Dominik.

Město podporovalo lodní dopravu i za někdejšího starosty Dymo Piškuly (Pro Region). „Zasadil se o zřízení pravidelných linek nazývaných Břeclavské Benátky. V minulém volebním období v letech 2010 až 2014 ale byla podpora ze strany města nižší a tyto linky se zrušily," dodal Holobrádek.

Foto Lodní doprava Břeclav | Zdroj ČTK

Štítky Lodní doprava, Břeclav, vodní doprava, Dyje, Janův hrad, Pavel Dominik, Benátky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Břeclavi po sedmnácti letech skončila lodní doprava   |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.