Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

Pro imigranty nevaříme! Majitel restaurace sdílel potřetí příspěvek, za který dostal dvakrát pokutu

Už dvakrát dostal tučnou pokutu, přesto sdílel stejný příspěvek i potřetí. Hlásá "Pro imigranty nevaříme". Majitel restaurace Grand Italia Tomáš Ševčík chce prý vyslat jasný signál, že nesouhlasí se současnou politickou situací. Po svých zákaznících však prokázání totožnosti nevyžaduje.

Majitele italské restaurace v Hrušovanech nad Jevišovkou Tomáše Ševčíka  od vyjadřování jeho politických názorů očividně jen tak něco neodradí. Příspěvek podepsaný restaurací Grand Italia a sdílený na jejím facebookovém profilu zbeřejnil ke konci minulého týdne již potřetí.

Nejdřív 25, pak 60 

Poprvé i podruhé za něj byl však řádně "odměněn" Českou obchodní inspekcí, která plakát vyhodnotila jako diskriminaci spotřebitele. V září roku 2015 za něj tedy musel zaplatit pokutu 25 tisíc korun. Podruhé - v lednu minulého roku - to byla částka ještě výrazně vyšší - 60 tisíc.

„Česká obchodní inspekce se chtěla přesvědčit, zda přijal příslušná opatření a nechová se dál diskriminačně. Nicméně tato kontrola opět skončila s podezřením na porušení zákona,“ prohlásil tehdy mluvčí České obchodní inspekce(ČOI) Jiří Fröhlich.

Zvedli mě ze židle studenti a plánovaný podpis smlouvy o imigrantech, říká Ševčík

„Příspěvek jsem znovu sdílel ze dvou důvodů - tím prvním byla stávka studentů, kteří na to dostali volno. Já myslím, že studenti a děti do politiky nepatří," sdělil Drbně Ševčík. Druhým důvodem podle něj byla hlavně současná politická situace. „Evropská unie z nás plánuje udělat kolonii. Plánuje se podepsat smlouva Dublin čtyři a pokud k tomu dojde, tak se dostaneme do takové spirály přijímání migrantů, že to pro nás bude fatální," dodal Ševčík.

Tomáš Ševčík, zdroj: Grand Italia

Po zákaznících občanku nechce

Z jeho facebookového příspěvku přirozeně vyplývá otázka - jak zaměstnanci restaurace poznají, pro koho vařit a pro koho už ne. Trápit je to ale očividně nemusí. „To my vůbec neřešíme, kdo k nám dojde. Po nikom žádnou občanku nechceme. Chtěl jsem tím výrokem jen dát najevo, že nesouhlasím s tím, co se děje ve světě," odůvodnil Ševčík, který se prý určitě k další pokutě - pokud podle něj vůbec přijde - nějak postaví.


AKTUALIZACE: V pondělí 19. března večer již příspěvek z facebookové zdi restaurace Grand Italia zmizel

Štítky Grand Italia, restaurace, Hrušovany nad Jevišovkou, Tomáš Ševčík, imigranti, pokuta, Česká obchodní inspekce, Evropská unie, Jiří Fröhlich, Dublin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro imigranty nevaříme! Majitel restaurace sdílel potřetí příspěvek, za který dostal dvakrát pokutu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.