Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na Kotlářské v Brně dnes ráno hořelo v prostorách střelnice, šest lidí se zranilo

Ve sklepních prostorách budovy na Kotlářské ulici, kde sídlí střelnice, posilovna, restaurace a kancelářské objekty, dnes ráno hořelo. Hasiči museli evakuovat necelých padesát lidí. Šest lidí se zranilo, tři skončili v nemocnici. Požár vznikl v prostorách střelnice, kde však probíhaly stavební práce.

„Požár vznikl ve sklepních prostorách budovy, kde zrovna probíhaly stavební práce," uvedl na místě mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Šest lidí se přitom zranilo. Tři lidi ošetřili záchranáři přímo na místě, další tři odvezla sanitka do nemocnice. 

„Hasiči uhasili oheň jedním vodním proudem, nyní prostory odvětráváme. Z horních podlaží jsme museli kvůli kouři evakuovat necelých padesát lidí," upřesnil Mikoška. Evakuovaní lidé se mohli vrátit zpět za zhruba dvě a půl hodiny.

Podle prvotního vyšetřování došlo k zahoření zřejmě kvůli odlétnuté jiskře při stavební práci dělníků. „Případ prověřujeme jako ublížení na zdraví a obecné ohrožení, pravděpodobně z nedbalosti," uvedl na policejním webu mluvčí Pavel Šváb.

Foto Martin Šeda

Štítky požár, kotlářská, střelnice, stavební práce, evakuace, Brno, Jaroslav Mikoška, Pavel Šváb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Kotlářské v Brně dnes ráno hořelo v prostorách střelnice, šest lidí se zranilo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.