Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brněnská buňka Okamurovy SPD se rozpadla

Brněnská buňka hnutí Svoboda a přímá demokracie Tomia Okamury se tento týden definitivně rozpadla. Hlavním důvodem byla vyostřená atmosféra mezi jejími členy, která minulý týden vyústila v konflikt po členské schůzi. Na ni museli dokonce zasahovat strážníci. S informací jako první přišel server iDnes.cz.

Brněnská buňka sice již formálně neexistuje, zhruba stovku členů však přechází pod hlavičku krajské organizace hnutí SPD. „Atmosféra tam nebyla dobrá, proto se ji vedení rozhodlo vyřešit tímto způsobem. Situace se rázem uklidnila a můžeme pokračovat v práci,“ uvedl serveru iDnes.cz předseda krajské organizace Jan Hrnčíř.

Vyostřená atmosféra

Podle Hrnčíře nebyla atmosféra v městské organizaci dobrá už minimálně posledních 9 měsíců. S ustanovením nové buňky Hrnčíř počítá, nechce však nic uspěchat. Poslankyně a zároveň dnes již bývalá předsedkyně brněnské buňky Lucie Šafránkové iDnesu jen stroze sdělila, že v SPD zůstává a svoji další kandidaturu prý zváží.

Konflikt na schůzi

Mezi členy SPD to v poslední době očividně vřelo. Minulý týden museli totiž jejich schůzi navštívit strážníci, kteří byli přivoláni kvůli vyostřenému konfliktu. Post předsedkyně buňky totiž obhájila Lucie Šafránková, což se údajně nelíbilo několika členům. Po předčasném ukončení schůze se domáhali informací ohledně obsazování kandidátek. Znesvářené strany uklidnil až příjezd strážníků.

Autoři | Foto Jan Pešek | Zdroj iDnes.cz

Štítky SPD, Brno, Okamura, rozpad, Tomio Okamura, Svoboda a přímá demokracie, Jan Hrnčíř, Lucie Šafránková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská buňka Okamurovy SPD se rozpadla  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.