Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Zeman z hrobu na vratech Husy na provázku. V Brně opět řádil streetartový umělec Timo

Z nové podoby kovové brány divadla Husy na provázku nejspíš nebudou mít radost voliči prezidenta Miloše Zemana. Známý brněnský streetartový umělec s pseudonymem Timo totiž na vrata brněnského divadla namaloval lebku a nápis Zeman z hrobu. Použil přitom identický styl, jakým byl vyvedeno předvolební heslo Zeman znovu.

Divadelníci z Husy potvrdili Timovo autorství na svém webu. Na malbu o velikosti 2,5x2,5 metru už reagoval i prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. „Nenávistná tzv. elita pokračuje v rozdělování společnosti," uvedl na svém twitterovém účtu. 

Zeman na vratech podruhé

Timo už se přitom na Zemana zaměřil po několikáté. V roce 2016 se objevil pod jedním z dálničních mostů nápis "Miloš Zeman je kunda." - Ferdinand Peroutka. Timo nápisem reagoval na dlouhotrvající spor o Zemanovu dnes již soudně dokázanou lež o údajném článku Ferdinanda Peroutky s názvem Hitler je gentleman.

Ani vrata brněnského divadla Timovi nejsou neznáma. Maloval na ně už v roce 2015 a jeho terčem byl opět prezident Miloš Zeman. Tehdy jeho malba obsahovala poselství, že "prezidentem může být kdokoliv".

„Miloš Zeman je muž, který mě inspiruje dlouhodobě sledováním toho, kam až to může člověk dopracovat. Mám radost, že naše společnost je v rámci inkluze schopna zvolit do svého čela někoho, jako je on," uvedl tajemný Timo pro iDnes.cz.

Brněnský Banksy

Identita "brněnského Banksyho" Tima není (stejně jako u jeho slavnějšího britského kolegy Banksyho) přesně známa, jeho práce je však oceňována nejen skalními odpůrci Miloše Zemana, ale i odborníky na umění. Timova díla se z ulic dostala do veřejných galerií i aukčních domů.

Foto úvodní foto Martin Šeda

Štítky Miloš Zeman, vrata, divadlo, Divadlo Husa na provázku, Brno, nápis, Jiří Ovčáček, Ferdinand Peroutka, Adolf Hitler

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zeman z hrobu na vratech Husy na provázku. V Brně opět řádil streetartový umělec Timo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.