Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Veveří u Albertu bourají staré vojenské sklady. Příští rok se zde začne stavět bytový komplex

Soubor vojenských skladů z dob Rakouska-Uherska mezi ulicemi Veveří a Kounicova v Brně pomalu mizí pod demoličními stroji. Bourací práce by měly trvat jen pár týdnů, stavět by se mohlo za tři roky, řekl dnes ČTK jednatel společnosti Veveří Centre Pavel Knapec. Firma již získala po mnoha diskusích s městem územní rozhodnutí a nyní chystá projekt pro stavební povolení. Místo skladů má prostor zaujmout polyfunkční objekt pro bydlení a služby podle návrhu architekty Evy Jiřičné.

„I když stavět ještě nezačneme, chtěli jsme sklady odstranit. Začali se tam stahovat bezdomovci a nebylo to příliš bezpečné. Až práce skončí, areál zabezpečíme proti vstupu, z ulice necháme zeď," uvedl Knapec.

Projekt sice vznikl před deseti lety, dodnes se ale příliš nezměnilo. „Chtěli jsme ho tak nechat," uvedl Knapec. Samotná stavba by měla trvat 2,5 roku až tři a lidé by se měli stěhovat postupně, jak se budou různé části dokončovat.

300 bytů a podzemní garáže pro 800 aut

Pozemek je velký zhruba 140 krát 120 metrů. Objekt bude diagonálně rozdělený od platanu na nároží Pekárenské a Veveří směrem k Závodní ulici. Krytá pasáž rozdělí objekt na dva bloky. V podzemí mají být dvě patra garáží s 800 místy, nad zemí se počítá s šesti až sedmi podlažími. V prvním podlaží mají být komerční prostory o výměře 10.000 metrů čtverečních včetně supermarketu, dnes je v areálu prodejna Albertu.

Bytů má být zhruba 300 a uprostřed se plánuje na střeše komerčních ploch zatravněný vnitřní dvůr pro obyvatele. Projekt dokonce počítá s budoucím umístěním zastávky podpovrchové tramvaje, její stavba v Brně je však nejistá. 

Foto Martin Šeda, Veveří Centre | Zdroj ČTK

Štítky Veveří centre, bytový komplex, bourání, Albert Česká republika, projekt, Brno, Eva Jiřičná, Veveří, Rakousko-Uhersko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Veveří u Albertu bourají staré vojenské sklady. Příští rok se zde začne stavět bytový komplex  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.