Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Společnost

Brno bude zase o něco čistší. Od úterý se začaly vymývat popelnice i kontejnery

Tento týden začaly Brnem jezdit speciální auta na čištění popelnic a kontejnerů. S jejich pomocí bude ve městě čistší většina černých nádob na směsný komunální odpad.

FOTO: Brno si připomnělo oběti druhé světové války

Pietním aktem si Brno připomnělo konec druhé světové války, a především veškeré oběti této hrůzostrašné události. Akt se konal za účasti zástupců města na státní svátek ve středu 8. května v Kounicových kolejích. Od konce války letos uběhlo 74 let.

Výstava Titanic bude v Brně jen do 19. května. Poté definitivně opouští Evropu

Výstava Titanic má před sebou poslední dny na brněnském Výstavišti. Své návštěvníky přivítá již jen do 19. května 2019. Stovky reálných exponátů z vraku lodi přišly do pavilonu C obdivovat desítky tisíc návštěvníků. Ti, kteří ještě na výstavě...

Brno uspořádá v červenci mistrovství Evropy horských kol

Podruhé v historii uspořádá Česká republika mistrovství Evropy v závodech horských kol. Jeho dějištěm bude od 25. do 28. července trať Brně. Na šampionátu by neměla chybět evropská špička včetně dlouholeté české jedničky Jaroslava Kulhavého.

Po těžké nemoci zemřel herec Václav Postránecký. Bylo mu 75 let

Po dlouhé nemoci zemřel v úterý 7. května legendární český herec Václav Postránecký. Bylo mu 75 let.Za svůj život ztvárnil postránecký celou řadu televizních, filmových i divadelních rolí.

Hala Rondo potřebuje rekonstrukci. Přispět by mohl stát i EU

Strojovna chlazení v hale Rondo potřebuje výměnu. O dotaci z prostředků Státního fondu životního prostředí a zároveň o půjčku z Evropského fondu pro regionální rozvoj požádá městská společnost STAREZ–SPORT, která sportoviště provozuje.

Brno postaví na Valchařské patnáct startovacích bytů

Brno se chystá postavit dva bytové domy s celkem 15 byty na Valchařské ulici. Projekt vyjde na 46 milionů korun bez DPH, radní dnes vybrali zhotovitele stavby. Ta potrvá zhruba 13 měsíců. Všechny byty město následně nabídne k pronájmu jako...

Projekt Občanská radnice zviditelní na internetu Brňanům práci města

Občané Brna budou mít příležitost zapojit se do fungování města či vyjádřit svůj názor na aktuální problémy. Radní totiž schválili zadání projektu Občanská radnice, jehož cílem je zřídit portál, přes který budou obyvatelé Brna moci sledovat...

VIDEO: Demonstrace za nezávislou justici. V Brně na Dominikánském náměstí se sešlo okolo tisícovky lidí

Brno i Praha. Za nezávislou justici se dnes sešlo demonstrovat okolo 25 000 lidí. Asi tisíc z nich přišlo do Brna na Dominikánské náměstí. Organizátoři stejnou akci svolali již podruhé.

FOTO: Za týden se pro cestující otevře nová Čekárna na dolním nádraží

Už za týden se tisícům cestujících, kteří každý den projdou prostorem před dolním nádražím, otevřou nové možnosti, jak příjemně strávit čas při čekání na odjezd nebo příjezd vlaku. Společný projekt několika městských organizací Čekárna nabídne...

Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.