Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na volby dohlíží policisté i strážníci

Bez problémů. Takové chtějí mít volby brněnští policisté i strážníci. Na pátek a sobotu proto připravili několik pořádkových a bezpečnostních opatření.

Kontroly zahájí městští policisté ještě před otevřením volebních místností. „Dohlédneme na veřejný pořádek v bezprostředním okolí volebních míst a také na bezpečnost a plynulost provozu,“ řekl mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Pomohou jim v tom policisté. „Spolupracujeme s okrskovými volebními komisemi a přijímat nezbytná opatření v případě pokusů o narušení důstojného procesu voleb a sčítání výsledků,“ sdělila mluvčí jihomoravských policistů Petra Vedrová. Dodala, že se do akce zapojí hlídky jak uniformované, tak i kriminální policie.

První volební den však policisté žádnou mimořádnou událost řešit nemuseli. „Jen v Mikulově musela před devatenáctou hodinou vyrazit do volební místnosti hlídka. Opilý muž tam totiž obtěžoval voliče i členy komise. Ještě před příjezdem policistů však odešel a volby tak nijak nenarušil,“ informovala Vedrová.

Na pořádek dohlédnou strážníci i po uzavření volebních místností. „Hlídky se v jejich blízkosti budou po určitou dobu pohybovat pro případ nenadálých událostí,“ uzavřel Ghanem.

 

AKTUALIZACE 26. října, 14:00

I druhý den voleb byl na jižní Moravě bez problémů. „Policisté v souvislosti s volbami nemuseli řešit žádné incidenty a narušení veřejného pořádku,“ uvedla Vedrová.

Autoři

Štítky volby, policie, strážníci, pořádek, opilec, volební místnost, Mikulov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na volby dohlíží policisté i strážníci  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.