Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Město snížilo rozpočet na rok 2013 o miliardu korun

Jihomoravská metropole Brno bude příští rok hospodařit s rozpočtem ve výši 10,78 miliardy korun. Agentuře Mediafax to ve čtvrtek řekl primátor Roman Onderka (ČSSD) s tím, že návrh roční bilance města pro rok 2013 schválili městští radní.

Rozpočet statutárního města Brna je zhruba o miliardu korun nižší než letos.

Podle Onderky se do jeho výše negativně promítly změny v rozpočtovém určení daní, o kterých letos rozhodla vláda. Ta totiž ze sdílených daní vzala část peněz největším městům a přerozdělila je menším obcím.

Brnu se zároveň letos nedařilo úspěšně a za dobré ceny prodávat zbytný majetek, příjmy města proto nedosáhly očekávané výše.

Rozpočet je ze zákona koncipován jako vyrovnaný. Radnice ho podle primátora kvůli připomínkování občanů vyvěsí v pátek na úřední desce. „Nad rámec zákonných povinností uspořádáme jeho veřejnou prezentaci,“ řekl Onderka.

Lidé budou podle něj moci o klíčovém ekonomickém dokumentu města diskutovat ve středu 5. prosince ve Sněmovním sále Nové radnice na Dominikánském náměstí.

V letošním roce hospodařilo Brno s přibližnými příjmy ve výši 11,2 miliardy korun, očekávané výdaje města dosáhnou 12,3 miliardy korun.

Napsal Jiří Nováček, Mediafax

Štítky Brno, rozpočet města, rok 2013, Roman Onderka, Mediafax, ČSSD, rozpočet, Dominikánské náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město snížilo rozpočet na rok 2013 o miliardu korun  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.