Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Facebook zrušil profil Žít Brno

Možná jste zaznamenali, že v noci na dnešek došlo ke zrušení profilu Žít Brno na Facebooku. Dle informací od tvůrců satirického portálu www.zitbrno.cz se stalo důvodem oznámení zaměstnance magistrátu, který odeslal Facebooku stížnost pro porušení autorských práv.

Magistrát města Brna dlouhodobě s tvůrci stránek Žít Brno bojuje. Nyní se zdá, že pracovníci města využili skutečně účinného nástroje a předáním stížností na obsah nenáviděného profilu dokázali přesvědčit administrátory k jeho zrušení. Stížnost autorů stránek, že se jedná o neopodstatněný zákrok, byla odmítnuta způsobem, který je k vidění na screenshotu níže.

Facebook vyzývá Žít Brno ke kontaktování pana Jakuba Geislera, který stojí za zmíněnou stížností. S ním by se měli dohodnout na řešení problému. Americká firma se tak alibisticky zříká jakéhokoli moderování sporu. Pan Geisler je vedoucím oddělení marketingového a ekonomického odboru a zároveň funguje jako právník úřadu.

"To takhle štvete Šťástku s Onderkou, protože jim rušíte jednu milovanou hernu Kajotu a územní plány za druhým, že si řeknou 'máme rádi legraci, ale' a zadají kanceláři primátora za úkol nás odstřelit," komentoval situaci jeden z autorů stránek Matěj Hollan. Dle Hollana se jedná v nedávné době již o druhý útok na Žít Brno. Ten předchozí, směřovaný proti videu uveřejněnému na portálu Stream.cz (odkaz), ještě nebyl úspěšný. Druhá stížnost využila známé nechuti Facebooku problémy zkoumat a jejím výsledkem je aktuální stav. "Inu, volby za dveřma. Líp, než umlčováním kritiků a vypínám FB to Onderka se Šťástkou snad ani začít nemohli," dodal dále Hollan.

Žít Brno nyní zřídilo smuteční stránku na adrese https://www.facebook.com/ZitBrnoRIP, kde lidé z projektu s humorem sobě vlastním situaci glosují. Zároveň zde fanoušky vyzývají ke kontaktování primátora Onderky a k vyjádření svých pocitů z provedených kroků. Můžete tak učinit i vy a to na adrese onderka.roman@brno.cz.

Jak vidíte zrušení facebookového profilu Žít Brno?

Celkem hlasovalo36 čtenářů

Štítky Žít Brno, satira, Facebook, Matěj Hollan, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Facebook zrušil profil Žít Brno  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.