Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

ČSSD zahajuje vyjednávání o koalici s lidovci i komunisty

Osm vyjednávacích týmů sestavila jihomoravská ČSSD pro koaliční vyjednávání s KDU-ČSL a KSČM. Ke koaličním rozhovorům o budoucí správě kraje zasednou socialisté s lidovci a komunisty naostro příští týden.

„Absolvujeme s oběma stranami celkem šestnáct jednání v expertních minitýmech,“ řekl agentuře Mediafax hejtman Michal Hašek.

Dodal, že následující koaliční rozhovory se nebudou týkat rozdělování jednotlivých křesel v krajské radě, ale programových priorit jednotlivých stran.

ČSSD pak v průběhu listopadu přizve ke společné správě jižní Moravy tu z partají, kde bude existovat větší programová shoda.

Podle člena vyjednávacího týmu Václava Božka (ČSSD) se již nyní ukazuje, že oba političtí partneři představují pro sociální demokraty dvě rovnocenné varianty.

Božek, který je jihomoravským krajským šéfem ČSSD naznačil, že programy všech tří stran jsou si na krajské úrovni velmi blízké a nejsou mezi nimi zásadní rozpory.

Sociální demokraté získali při krajských volbách v 65členném jihomoravském zastupitelstvu 23 mandátů, komunisté 16 a lidovci 14. ODS a TOP 09 oznámily odchod do opozice, sociální demokraté navíc ihned po sečtení hlasů rozhovory s nimi vyloučili.

„Voliči na jižní Moravě jasně řekli, že si ve vedení kraje nepřejí žádné nápady pravicových stran,“ prohlásil hejtman Hašek.

Napsal Jiří Nováček, Mediafax
Foto: Petr Šmerkl, Wikipedia

Štítky ČSSD, KDU-ČSL, KSČM, koalice, vyjednávání, komunismus, rozhovor, Michal Hašek, Václav Božek, sociální demokracie, Mediafax, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ČSSD zahajuje vyjednávání o koalici s lidovci i komunisty  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.