Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

ČSSD si dnes na sjezdu v Brně vybere nové vedení

Dvoudenní sjezd sociální demokracie, který přibližně půl roku před volbami do Poslanecké sněmovny vybere nové vedení strany, začíná dnes v Brně. Očekává se, že funkci předsedy ČSSD obhájí jediný kandidát, premiér Bohuslav Sobotka. Důležitým signálem však bude, jak silný mandát dostane.

Sobotkovo pokračování v předsednické funkci podpořily všechny krajské organizace s výjimkou jihočeské. Významným ukazatelem jeho podpory ale vedle volby předsedy může být také výběr statutárního místopředsedy. Sobotka si přeje, aby v této roli pokračoval ministr vnitra Milan Chovanec, proti němuž bude kandidovat kritik nynějšího vedení ČSSD, poslanec Jeroným Tejc.

Nominace na řadové místopředsedy získali na krajských konferencích hlavně současní členové nejužšího vedení, novými tvářemi v čele ČSSD by mohli být volební manažer strany Jan Birke či náměstek pražské primátorky Petr Dolínek. Kromě personálních otázek se budou delegáti zabývat také dlouhodobým programem. Sjezd začal v 10:00 zprávami vrcholných představitelů ČSSD, na volby dojde odpoledne.

Zdroj: ČTK

Štítky ČSSD, Brno, Bohuslav Sobotka, volby, Poslanecká sněmovna ČR, Milan Chovanec, Jeroným Tejc, Jan Birke, Petr Dolínek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ČSSD si dnes na sjezdu v Brně vybere nové vedení  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.