Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Sobota 22. června 2024  |  Svátek má Pavla
Bez reklam

Hašek, Nerudová i hnutí pro internet zdarma. Podívejte se, kdo z jižní Moravy chce do Evropy

Bývalý zastupitel a hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek (PRO) kandidující za stranu dezinformátora Jindřicha Rajchla (PRO), kandidátka na prezidentku Danuše Nerudová (STAN) v růžovo-žluté barevné kombinaci Starostů, ale i hnutí Nový směr, které má v programu zavedení bezplatného přístupu k internetu pro všechny obyvatele Česka. Podívejte se, kdo z jižní Moravy usiluje o úspěch ve volbách do Evropského parlamentu, které se uskuteční 7. a 8. června 2024.

Bývalý hejtman u dezinformátora a šéf kanceláře europoslance Vondry

Na třetím místě kandidátní listiny PRO – Jindřicha Rajchla je Michal Hašek, advokát, který dříve působil v několika funkcích, například jako jihomoravský hejtman, krajský zastupitel nebo místopředseda ČSSD.

Na páté pozici kandidátní listiny SPOLU (ODS, KDU-ČSL, TOP 09), kterou vede Alexandr Vondra (ODS), je brněnský Ondřej Krutílek (ODS). Právě on působí od eurovoleb v roce 2019 jako šéf kanceláře europoslance Vondry. Krutílek se podle informací na webu ODS specializuje na monitoring a analýzu legislativy EU, především v oblasti politiky životního prostředí a věnuje se i otázkám vnitřního trhu EU a hospodářské a měnové unie.

Ženy u Starostů a Pirátů

Na předních místech kandidátky Starostů a osobností pro Evropu jsou hned dvě ženy spjaté s jihem Moravy. Jedničkou je Danuše Nerudová, profesorka, neúspěšná kandidátka na prezidentku, ekonomka, vysokoškolská pedagožka a bývalá rektorka Mendelovy univerzity z Kuřimi.

Na třetím místě kandidátní listiny Starostů je Petra Korlaar (STAN), místostarostka Mikulova. V Evropě chce usilovat o zvýšení podpory programu Erasmus+ nebo o jasně definovanou podporu nezávislé žurnalistiky a zvýšení ochrany veřejných médií.

Na kandidátní listině České pirátské strany je jako dvojka Markéta Gregorová (Piráti), poslankyně Evropského parlamentu a marketingová specialistka z Brna, která se věnuje dezinformacím, kyberhrozbám a sledovacím technologiím.

Uskupení Nový směr z Hodonínska

Zajímavým úkazem mezi kandidátkami je uskupení Nový směr. Mezi kandidáty nového směru jsou lidé z Hodonína a okolí, například právník Zbyněk Hromek (NOS) z Lužice, vychovatelka ve školní družině Lucie Červená Turzíková z Dolních Bojanovic nebo živnostník Štěpán Prokop (NOS) z Hodonína.

Hlavním cílem Nového směru je, aby měl každý člověk v České republice, potažmo na světě, bezplatný přístup k internetu, aby se lidé naučili „rozlišovat fakta a narativy i bez nařízení a omezování, kterými se nás dnešní politická reprezentace pokouší chránit před vlivem prohnilého východu stejně tak, jako nás dříve strana a vláda chránila před vlivy prohnilého západu,“ stojí ve volebním programu uskupení z Hodonínska.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky volby, Europarlament, politika, jižní Morava, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hašek, Nerudová i hnutí pro internet zdarma. Podívejte se, kdo z jižní Moravy chce do Evropy  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.