Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jižní Morava vyhlíží bitvu o hejtmanství. Společně půjdou do voleb lidovci, ODS a topka

Jihomoravský regionální sněm ODS odhlasoval, že do krajských voleb v roce 2024 půjde ODS v koalici SPOLU, tedy s KDU-ČSL a TOP 09. Sněm také zvolil prvních devět lidí pro kandidátku. Kdo bude lídrem kandidátky, zatím není oficiálně potvrzené. Favoritem je současný hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL), který touží po obhajobě postu.

„Sněm schválil záměr kandidovat do krajských voleb v koalici SPOLU. Pro společnou kandidátku zvolil jako jedničku Jiřího Crhu, jako dvojku Davida Grunda a jako trojku Karla Podzimka, na čtvrtou pozici Karla Jurku a na pátou Vladimíra Šmerdu," uvedl Pátek.

O tom, v jakém pořadí budou na společné kandidátce jednotliví lidé, se musí dohodnout všechny strany v koalici. KDU-ČSL už v pátek představila jako svou jedničku pro krajské volby současného hejtmana Jana Grolicha. Křesťanští demokraté také avizovali zájem kandidovat společně s ODS a TOP 09.

Účastníci jihomoravského krajského sněmu také rozhodli, že pro volební kongres strany v dubnu 2024 na funkci předsedy nominují premiéra Petra Fialu a na prvního místopředsedu ministra financí Zbyňka Stanjuru. Na pozice dalších místopředsedů jihomoravský sněm podpoří Alexandra Vondru a Evu Decroix.

Regionální sněm ODS také rozhodl, že pro volby do Evropského parlamentu podpoří Alexandra Vondru a za Jihomoravský kraj nominuje pro volby Ondřeje Krutílka, který nyní působí jako šéf kanceláře europoslance Vondry.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook/Jan Grolich

Štítky Volby, Krajské, Grolich

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Na streamu viz sociolog Standa Biler. Na ČT 1 Reportéři ČT : Boj o vodu a rozsudek brněnského soudce se zdůvodněním že zem ovládá mafie. Na yt Mudr Jan Hnízdil Světu vládnou psychopati. Lidé se musí spojit, mluvit spolu, začít uklízet od obcí, starostů které lidé znají, chodit ke všem volbám říct mafii a dost ! Přijďte všichni aktivisté, ekologové, Grety, vědci, sportovci, ženy, mladí, staří, rockeři vzpomenout na heslo Make Love not War ! Mafie přijde a dopadne to jako senát kam nepřišlo ani 20% voličů. Potom stačí aby přišli se svými rodinami', bendové a zděšena je obvolají. Zbavíme se válečnickych trpaslíků, kudlanek, trubců, lhářů, podvodníků, žvanilů, převlečených soudruhů soukmenovců kteří po rozvratu v roce 89 převlékli kabáty a uniformy, rozdělili Československo, zhasli a rozkradli viz seriál Devadesátky včetně dokumentu, Karel Kryl Demokracie, Za prachy, Věštec Ivan Řekni kde ty prachy jsou, Kabáti Colorado, Mám jednu ruku dlouhou, Amnestie, Nájem zvedej, Pánubohu do oken, Nightwork píseň pro Pražáky, Sexuální násilí, Sami, Iluze o lůze, LupoAnettaTahači, ABJ, virtuálky, Pánové nahoře, Zdálky z blízka, Krajina po bitvě, Sprcha, Dežo, Revoluční, Vtom roce pitomém, Dál se háže kamením, Josef Fousek Nemám čas lhát, Pepa Nos Země je kulatá, Jsem agent, (viz Nachtmann, Čurda, udání úkrytu výsadkářů a vypalení obcí), knihy Polojasno, Ukradená revoluce, Cibulkovy Seznamy agentů StB, Orwell1984, Příběh Kmotra-agentStB Mrázek zKolínska jakoRakušan, Šmejdi, Gangster ka, Sametoví vrazi, Ivánku kamaráde můžeš mluvit, Někdo to rád horké, Kmotr, Sicilský klan, Obchodník se smrtí, Soukromá válka pana Wilsona, Erin Brockovich, Vlk z Wall Street, Okamžik záblesku, Už je zase tady'o nesmrtelnosti'té lichvamafie která vede svět od krizí k válkám válečnickými trpaslíky, kudlankami, trubci, komedianty, lháři, podvodníky, falešnými studenty falešných bendapráv práv a škol prodavačů danuschetitulů, kteří sedí všude kolem nás, vyplácejí si násobky imaginární průměrné' mzdy opravdu pracujících lidí a smějí se nám, rozdávají si metály. Podepište petici Voda je život pravda o vodě, seznamte se s Holešovskou výzvou, přijďte ke všem volbám ! Spláchnout tu mafii do jejího mafiánského pekla kterým straší lidi stovky let od udání a ukřižování Ježíše, osvobození vraha a lupiče barabase, stovky let jednají podle toho vzoru dodnes.

Středa, 29. listopadu 2023, 11:46Odpovědět

Jižní Morava vyhlíží bitvu o hejtmanství. Společně půjdou do voleb lidovci, ODS a topka  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.