Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Brno podrželo kritizovaného nominanta SPD. Říkám o Ukrajincích pravdu, hájí se

Oleg Beznosik zůstane členem výboru pro národnostní menšiny brněnského zastupitelstva. Podle vedení Brna se jeho podnikatelské aktivity jeví v pořádku a není důvod zpochybňovat legitimnost volby. Magistrát o tom informoval na svém webu.

Opoziční zastupitel Matěj Hollan (Žít Brno) na začátku září na zasedání zastupitelstva upozornil, že Beznosik ukrajinské uprchlíky před válkou označuje z 80 procent za ekonomické migranty, také podle něj podniká na hraně zákona. Beznosik ve výboru nahradil Jasnu Flamikovou (Zelení), která odstoupila. Nominovala ho tam SPD. Hollan Beznosika kritizoval za jeho vyjádření pro server magazin.cz, kde většinu Ukrajinců prchajících před válkou označuje za ekonomické migranty, jejichž hlavním smyslem příchodu do Evropské unie je možnost prorůst do jejího systému sociálních dávek.

Podle Hollana navíc podniká na hraně zákona a lidem nabízí, že jim zařídí fiktivní trvalé bydliště, aby mohli čerpat dávky nebo utéct před exekutory. Vedení města následně zadalo odboru interního auditu a kontroly, aby z veřejně dostupných zdrojů prověřil informace, které na adresu podnikání Beznosika zazněly.

„Včera v odpoledních hodinách se s ním také osobně sešlo, aby měl příležitost podrobněji popsat a vysvětlit své aktivity, a to za přítomnosti předsedy zastupitelského klubu, který jej nominoval. Výsledkem jednání jsou věcné korekce některých tvrzení použitých v diskusi během zasedání Zastupitelstva města Brna a konstatování, že na základě zjištěných informací se aktivity člena poradního orgánu zastupitelstva jeví v souladu s platnou legislativou," stojí ve vyjádření města. Vedení také podle tohoto vyjádření nemá důvod zpochybňovat legitimnost volby ani iniciovat nové hlasování o přeobsazení místa ve výboru.

Beznosik si za svým vyjádřením ohledně ukrajinských uprchlíků stojí. „Jsem původem Ukrajinec, a tím pádem znám situaci velmi dobře. Řekl jsem pravdu," sdělil už dříve. Problémy s placením daní odmítl. "Vždy jsem to měl v pořádku, což mohou potvrdit i příslušné úřady. Je skutečně otřesné, k jakým špinavostem se snižuje zoufalá politická konkurence," dodal.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Zastupitelstvo, Magistrát, SPD, Hollan, Kritika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Věřím že kdyby ráno odešli do první linie soudruzi soukmenovci kteří po rozvratu v roce 89 převlékli kabáty a uniformy, a kteří jsou ve válce, tak je do večera po boji. Po první ráně by mafiánští válečničtí trpaslíci, kudlanky, trubci, komedianti, žvanilové, loutky, bílí koně, lháři, podvodníci, falešní studenti falešných práv a škol prodavačů titulů, překupníků, pašeráků, tunelářů, odkláněčů, lichvářů, vymahačů, exekutorů, pasáků, vexláků pustili do kalhot a zdrhli za demarkační čáru ke svým. Více o důvodech dnešního marasmu ve vláknech diskuse pod Komentáře, Glosy, a další články zde na drbně od udání a ukřižování Ježíše,osvobození vraha a lupiče barabase, zneužili náboženství k ovládnutí světa ohněm a mečem a z té vraždy človeka si udělali kšeft, koryto, turistickou atrakci s prodejem suvenýrů. Mafie podle toho vzoru jedná dodnes, vede svět od krizí ke krizím a od válek k válkám. Přijdte všichni lidé ke všem volbám říct mafii a dost !

Neděle, 24. září 2023, 09:14Odpovědět

Brno podrželo kritizovaného nominanta SPD. Říkám o Ukrajincích pravdu, hájí se  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.