Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Prezident Pavel zavítá na jižní Moravu. Navštíví obce zasažené předloňským tornádem i Moravský kras

Prezident Petr Pavel má příští týden v plánu dvoudenní návštěvu Jihomoravského kraje. V úterý a středu bude jednat s vedením kraje, Brna či starosty obcí zasažených předloňským tornádem. Navštíví i velitelství vzdušných sil armády v Náměšti nad Oslavou na Vysočině.

Pavel s manželkou Evou zahájí program v úterý příjezdem do budovy krajského úřadu v Brně. V plánu tam má debatu s hejtmanem Janem Grolichem (KDU-ČSL) a primátorkou města Markétou Vaňkovou (ODS). Následuje oběd prezidentského páru s Grolichem a manželkou.

V úterý odpoledne se Pavel zúčastní odhalení pamětní desky česko-britské spolupráce a návštěvy krále Karla III., na programu má i setkání se zástupci firem, vedením města a kraje v Jihomoravském inovačním centru v Brně. Další setkání se starosty chystá v Domě přírody Moravského krasu, kde je v plánu i návštěva jeskyně.

Středeční program zahájí Pavel na Břeclavsku setkáním se starosty obcí, které v červnu 2021 zasáhla extrémní bouře s krupobitím a tornádem a způsobila škody přibližně za patnáct miliard korun. V obci Hrušky, která patřila mezi zasažené, je na programu i setkání a debata s občany ve školní tělocvičně.

Středeční odpoledne zahrnuje návštěvu archeologického naleziště v Hradisku u Mušova, setkání s vinaři v Dolních Dunajovicích a na závěr prohlídku velitelství vzdušných sil armády v Náměšti nad Oslavou na Třebíčsku na Vysočině.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Pavel/Facebook

Štítky Jihomoravská kraj, prezident, Petr Pavel, návštěva, tornádo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prezident Pavel zavítá na jižní Moravu. Navštíví obce zasažené předloňským tornádem i Moravský kras  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.