Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Rezignace se nedoporučuje. ODS i TOP 09 stojí v Brně za Vaňkovou i Kerndlem

Brněnská primátorka Markéta Vaňková i její náměstek Robert Kerndl mají podporu ve vlastním zastupitelském klubu, který v pondělí večer jednal o jejích dalším osudu poté, co se internetu objevila fotografie obou politiků s bílým práškem. Špičky jihomoravské špičky ODS a TOP 09 se shodly na tom, že snímek není důvod k tomu, aby čelní představitelé Brna podávali rezignaci.

Kerndl s Vaňkovou řekli po skončení dnešního večerního jednání novinářům, že jim oběma klub i oblastní rada vyjádřily podporu. Vaňková s Kerndlem uvedli, že do středečního jednání s koaličními partnery nebudou záležitost komentovat. „Oblastní rada ODS Brno-město konstatuje, že uvedené vysvětlení je dostatečné a vyslovuje primátorce Markétě Vaňkové a náměstkovi Robertu Kerndlovi podporu a nedoporučuje jejich rezignaci," citoval usnesení rady Kerndl.

Jednání oblastní rady předcházelo setkání klubu zastupitelů Společně, kam spolu s ODS patří i TOP 09. „Paní primátorka nám situaci vysvětlila, upřesnila některá prohlášení, která zazněla v televizi Nova. Za TOP 09 mohu říci, že její vysvětlení pro nás bylo dostačující, stojíme za paní primátorkou a nebudeme požadovat její rezignaci. Pro mě osobně je důležité, že dobře odvádí svoji práci," řekl novinářům po odchodu z jednání šéf brněnské organizace TOP 09 Tomáš Aberl.

Fotografie, na níž před primátorkou a jejím náměstkem někdo drží mobilní telefon s bílým práškem rozděleným do několika čar na displeji, koluje po sociálních sítích déle než týden. Vaňková před týdnem v televizi Nova připustila, že fotografie, na níž si prohlíží bílý prášek na displeji mobilního telefonu, může být pravá, původně ji označila za fotomontáž. Uvedla také, že fotografii nepovažuje za důvod k rezignaci na funkci primátorky, ale pokud koaliční partneři dospějí k rozhodnutí, že by rezignovat měla, udělá to.

Primátorka televizi Nova řekla, že neví, zda je fotka skutečná nebo jde o fotomontáž. Mohla by podle ní pocházet ze setkání s náhodnými lidmi v centru Brna před dvěma třemi lety. „Byli jsme na společenské události, která se protáhla do nočních hodin, a když jsme se vraceli, narazili jsme v centru na skupinu mladých veselých lidí, se kterými jsme se dali do řeči a strávili s nimi několik desítek minut," řekla. Jestli se tehdy stalo to, co je na fotografii, si nepamatuje. Jaká látka je na fotce, proto Vaňková také neví. S tvrdými drogami podle svých slov zkušenosti nemá. Televizi Nova řekla, že si dá občas skleničku vína či piva nebo legální přípravky z konopí.

Měla by primátorka Brna Vaňková rezignovat kvůli fotografii s bílým práškem?

Celkem hlasovalo5166 čtenářů

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, ODS, Vaňková, Primátorka, Kerndl, Fotografie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Baron Kocharovski

jistě... NIC JINÉHO JSME NEČEKALI! :-((( gauneři, jako vaňková, kerndl, blažek - jejich velký přítel a PRÝ ministr SPRAVEDLNOSTI, (to je tedy opravdu výsměch, spravedlnosti!) :-DDD - kdo by je odvolával?! drigy i chlast na brněnské radnici: PROUDEM, dnes a denně! :-((( snad si i ostatní při volbách vzpomenou!

Úterý, 8. srpna 2023, 14:01Odpovědět

Martin Kovařík

... si nepamatuje, že si dala lajnu nebo že jí tu lajnu někdo nabídl? WTF? Bullshit.

Úterý, 8. srpna 2023, 06:29Odpovědět

Rezignace se nedoporučuje. ODS i TOP 09 stojí v Brně za Vaňkovou i Kerndlem  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.