Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Primátorka Vaňková je připravena rezignovat kvůli fotce, na které se směje na bílý prášek

, aktualizováno 1. srpna 2023, 11:48

Za rámeček si nejspíše nedá brněnská primátorka Markéta Vaňková novou fotografii, která aktuálně oblétává sociální sítě a média. Na snímku se společně s náměstkem Robertem Kerndlem usmívají nad lajnou bílého prášku. Politička pravost fotky nejdříve popřela, následně připustila, že může být pravá a je kvůli tomu připravena se vzdát primátorského řetězu.

Fotografie se šíří na sociálních sítí od víkendu. Na obrázku jsou dva přední politici z ODS, Markéta Vaňková a Robert Kerndl. Lavina komentářů i mediálních článků nakonec přiměla šéfku brněnské radnice k vyjádření. Nejprve i společně s brněnskou buňkou občanské demokratické strany označila snímek za hnusnou fotomontáž. Následně v rozhovoru pro televizi Nova uvedla, že fotka může být pravá. Vzpomněla si ve chvíli, když jí večer zavolal náměstek Kerndl a připomněl jeden ze starších sedánků.

„Byli jsme na společenské události, která se protáhla do pozdních nočních hodin. Když jsme se vraceli, byla jsem v dobré náladě, narazili jsme na skupinu příjemných mladých lidí, se kterými jsme dali se do řeči a strávili s nimi několik desítek minut. Přiznávám se a mrzí mě, že si z večera nepamatuji všechny podrobnosti a tuhle konkrétní situaci si nevybavuji,“ sdělila brněnská primátorka na Nově.

HHC, pivo a víno

Vaňková dále řekla, že nepatří k odpíračům lehkých drog. Příležitostně nepohrdne pivem, vínem nebo HHC, což je volně dostupná látka podobná THC. Užívání tvrdých drog, které jsou nejspíše na fotce, ale ve vyjádření odmítla. Nyní čeká, co o snímku řeknou ostatní představitelé z radnice. „Nezříkám se politické odpovědnosti. Uvědomuji si, že jako osoba veřejně činná bych měla jít příkladem. Pokud moji kolegové z brněnské radnice dospějí k závěru, že kvůli této fotografii nebo této situaci, kterou jsem popsala, je důvod, abych rezignovala na funkci primátorky, tak tak učiním. Nemyslím si ale, že je k tomu důvod,“ uvedla Vaňková v rozhovoru.

Radní jsou zatím v případě Vaňkové zdrženliví. „Musíme se o tom pobavit s kolegy a také s paní primátorkou si to musíme vyjasnit. Zatím ale nemám podrobnější informace, tak se k tomu nemohu více vyjádřit," řekl ČTK první náměstek primátorky René Černý (ANO).

Budem to řešit, tvrdí ODS

Situaci budou řešit také stranicí z brněnské ODS, které čeká ohledně osudu první ženy Brna jednání. „Na pondělí 7. srpna 2023 byla svolána jednání Oblastní rady ODS Brno-město a Klubu zastupitelů SPOLEČNĚ – ODS a TOP 09, která se budou mimo jiné zabývat fotografií, která se šíří na sociálních sítích a na které je zachycena primátorka Markéta Vaňová a náměstek Robert Kerndl,“ dodala Monika Švaříčková ze sekreatariátu brněnské ODS.

Měla by primátorka Brna Vaňková rezignovat kvůli fotografii s bílým práškem?

Celkem hlasovalo5166 čtenářů

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook/Markéta Vaňková

Štítky Brno, Vaňková, Prášek, Fotografie, Drogy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Po rozvratu v roce 89 soudruzi soukmenovci převlékli kabáty a uniformy, rozdělili Československo, zhasli a rozkradli viz seriál Devadesátky včetně dokumentu, sedí všude kolem nás, vyplácejí si násobky průměrné''mzdy opravdu pracujících lidí a smějí se nám se svými začerněnými smlouvami jako soudruh Dvořák čt, pávků, rycheckých, střížů, Ursuly, falešných studentů falešných práv bendovců a škol prodavačů titulů danuschovců, překupníků, lichvářiů, vymahačů, pasáků, vexláků, lhářů, podvodníků a jejich potomci, a další čtěte v diskusi pod článkem Komentář Proč je potřeba bojovat s dezinformacemi.

Středa, 2. srpna 2023, 11:53Odpovědět

Luboš Pacik

Chudák paní Vaňková, stále neplatí stejný metr. Například znám jednoho prezidenta, ten si také občas šňupne, nikoho ani nenapadlo ho odsoudit či nějak perzekuovat jako paní Vaňkovou a je mu to bez problémů tolerováno.

Středa, 2. srpna 2023, 10:31Odpovědět

Baron Kocharovski

tak je otázka, zda se to o tom presidentovi ví i v médiích...

Středa, 2. srpna 2023, 11:30Odpovědět

Luboš Pacik

Ví.

Středa, 2. srpna 2023, 11:38Odpovědět

Baron Kocharovski

rezignovat by měla nejen vaňková, ale i ksindl kerndl! (a s sebou mohou vzít blažka), to je taky pěkný ZLODĚJ! a třeba se i rozvíří, kde se ztrácí ty miliony...

Úterý, 1. srpna 2023, 10:13Odpovědět

Primátorka Vaňková je připravena rezignovat kvůli fotce, na které se směje na bílý prášek  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.