Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Zastupitelé se v Brně nechtěli bavit o stadionu za Lužánkami. Bod na program nezařadili

Brněnské zastupitelstvo se dnes nebude bavit o vybudování sportovního centra na stadionu za Lužánkami, které si přáli lidé v participativním rozpočtu. Z nápadu sešlo kvůli špatné statice objektu. Opozice si přála, aby zastupitelé záležitost znovu projednali i s ohledem na to, že v posledních týdnech město potichu mluví o demolici sportoviště.

V participativním rozpočtu se lidé vyslovili pro postavení tréninkového centra, jenž navrhl fotbalista Petr Švancara. Nápad se magistrát zavázal uskutečnit. Představitelé radnice ale nyní z plánu couvají. Jako hlavní argument uvádějí statický posudek, podle nějž je objekt zralý na demolici. Rozhodnutí vzbudilo vášně, které se promítly i na úterním jednání zastupitelstva, kam dorazila hrstka nespokojených fandů Zbrojovky. 

Opozice dnes na zastupitelstvu chtěla problematiku znovu otevřít. Jana Drápalová (Zelení) navrhla, aby zástupci města projednali bod o uskutečnění projektu tréninkového centra. Zastupitelstvo by také podle návrhu mělo požádat radu o předkládání pravidelných informativních zpráv. Politička to zdůvodnila tím, že projekt získal velkou podporu v participativním rozpočtu a že jak ve starém, tak v novém územním plánu se se stadionem za Lužánkami počítá a není pro něj vyčleněno jiné místo.

V Brně zakázali radním vstup na stadion. Lužánky developerům nedáme, burcuje fotbalista Švancara

Po dvaceti letech klidu se v moravské metropoli schyluje k ostré bitvě o stadion za Lužánkami. K mobilizaci sportovních fandů zavelel fotbalista Petr Švancara, kterého pobouřily plány města na chystanou demolici sportoviště a slibuje radním...

Švancara změnil názor 

Proti bourání stadionu se už postavil i sám Švancara, který zvažoval žalobu na město. Původně se s radními nechtěl setkat, nyní ale změnil názor. Tento týden má domluvené jednání. Podle toho, jak dopadne, se následně rozhodne, jaké další kroky zvolí. „Fotbal vždy patřil za Lužánky. Je to srdce Zbrojovky i Komety. Nenecháme si stadion vzít politiky, kteří už jsou nejspíše domluvení s developery. I proto chystáme v následujících týdnech zahájit akce, které se nebudou mnohým lidem líbit,“ sdělil už dříve Drbně fotbalista.  
 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Aneta Šamšulová

Štítky Brno, Lužánky, Stadion, Švancara

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Baron Kocharovski

NECHTĚLI SE BAVIT?!?!?! ale VÝPLATU, TU CHTĚJÍ?! SRÁ*ČI! :-(((

Středa, 5. dubna 2023, 20:03Odpovědět

Marie Glanczová

peníze na obnovu už Vaňková a spol. dávno prošustrovali, tak co se kdo diví-jen hrabat a hrabat-to dokáže brněnské zastupitelstvo.

Středa, 5. dubna 2023, 11:30Odpovědět

Baron Kocharovski

brněnští zastupitelé jsou totiž pěkní ZZZZZZZZZZZZZ..., že jo! :-((( :-((( :-(((

Úterý, 4. dubna 2023, 17:05Odpovědět

Zastupitelé se v Brně nechtěli bavit o stadionu za Lužánkami. Bod na program nezařadili  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.