Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Sobota 22. června 2024  |  Svátek má Pavla
Bez reklam

Brněnští Piráti vycouvali z koalice. Vadím jim, že na radnici chodí policisté

Nečekanou zápletku do jednání o nové koalici v Brně vnesli Piráti. Navzdory pondělní dohodě, podle níž měli být součástí vedení města, nakonec z jednání na poslední chvíli vycouvali. Vadí jim, že političtí partneři mají za sebou kauzy, které vyšetřuje policie. Poslední kapkou byla včerejší razie na magistrátě, jež se týká podezřelého prodeje městských domů.

Jdeme do opozice. Je to kvůli kauzám, které včera vyšly na světlo. Byla to pro nás poslední kapka. Nemůžeme koaliční smlouvu podepsat s čistým štítem, když ostatní partneři mají na sobě nějaký škraloup,“ oznámil pirátský lídr Marek Lahoda.

Lahoda ve svém prohlášení odkazoval například na to, že na začátku října vtrhli kriminalisté na radnici Brno-střed, včera se pak členové bezpečnostních sborů objevili na magistrátě. Zavítali na bytový odbor i do kanceláře prvního náměstka Petra Hladíka. (KDU-ČSL).

Pirátské stanovisko nicméně v koaličním jednání fakticky nic neřeší. Rodící se vedení města, které utvoří ODS+TOP09, ANO, KDU-ČSL+STAN a ČSSD, má pohodlnou většinu dvaačtyřiceti zastupitelů z pětapadesátičlenného zastupitelstva. Podle Lahody partneři podobné rozhodnutí od Pirátů, kteří měli přislíbenou oblast participace a strategického rozvoje, nečekali. „Reakce byla, že je to mrzí a jsou překvapení. Nemůžeme ale jinak. Šli do voleb s tím, že máme odvahu,“ dodal Lahoda ke koaliční smlouvě, kterou mají politické strany v čele s primátorkou Markétou Vaňkovu podepsat dnes odpoledne. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Daniela Pařízková

Štítky Brno, Piráti, Koalice, Policie, Razie, radnice, Česká pirátská strana, KDU-ČSL, Petr Hladík, ODS, TOP 09, ANO 2011, ČSSD, Starostové a nezávislí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vanda Kadeřábek

Tohle natočili Němci s amíky.
No, něco úžasného a shrnuté za pár minut - mráz jde po zádech.
Nelitujte 18-ti minut - 100% to stojí za to !!!Aspoň víme, do čeho
jdem - a též naše děti a vnoučata...

Čtvrtek, 20. října 2022, 09:33Odpovědět

Brněnští Piráti vycouvali z koalice. Vadím jim, že na radnici chodí policisté  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.