Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Zeman zrušil schůzku s lidovcem Hladíkem, ale jede do Brna

Prezident Miloš Zeman dnes na Pražském hradě přijal vítěze soutěže Vesnice roku. Starostům a starostkám poděkoval za jejich práci. Zeman by se měl ještě dnes v Brně zapojit do kolokvia Sítě předsedů nejvyšších soudů EU. V pracovním programu pokračuje poté, co ve čtvrtek zrušil dvě plánované akce, a to včetně schůzky s Petrem Hladíkem (KDU-ČSL).

Ve čtvrtek měl Zeman v plánu přijmout v Lánech kandidáta na ministra životního prostředí a náměstka brněnské primátorky Hladíka a uspořádat kulatý stůl k energetice. Ve středu ale jeho mluvčí Jiří Ovčáček oznámil, že byl čtvrteční program z technických důvodů zrušen. Bližší informace neuvedl.

Vedoucí prezidentské kanceláře Vratislav Mynář popřel, že by rozhodnutí mělo spojitost s prezidentem a jeho zdravotním stavem. Na začátku tohoto týdne Zeman odletěl do Bratislavy, kde se v úterý zapojil do prezidentského summitu visegrádských zemí.

Prezident po loňské hospitalizaci výrazně omezil svůj program. V poslední době ale počet akcí, kterých se účastní, začal stoupat. Minulý týden v úterý přijal katarského emíra Tamima bin Hamada Sáního, ve čtvrtek se během evropského summitu konaného v Praze setkal s maďarským premiérem Viktorem Orbánem a se srbským prezidentem Aleksandarem Vučičem. Účastníky summitu také oslovil krátkým projevem při večeři na Pražském hradě.

Několik akcí má Zeman v plánu i na příští týden. V pondělí a úterý návštěvou Ústeckého kraje naváže na své cesty po krajích, na které přestal jezdit po zhoršení zdravotního stavu. Ve středu se mimo jiné setká s premiérem Petrem Fialou (ODS) a na čtvrtek je naplánována odložená schůzka s Hladíkem.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Pešek

Štítky ČR, Zeman, správa, soud, obce, ocenění, justice, Miloš Zeman, Petr Hladík, Brno, Evropská unie, Pražský hrad, KDU-ČSL, Jiří Ovčáček, Vratislav Mynář, Viktor Orbán, Aleksandar Vučić

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

kdo je Hladík - ten co mocí radního propagoval a chránil policií i ozbrojenci vlajku UA v Brně na Joštovi, proti vlastním lidem...

Sobota, 15. října 2022, 10:36Odpovědět

Zeman zrušil schůzku s lidovcem Hladíkem, ale jede do Brna  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.