Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Fakt to nevyšlo. Brněnský politický nováček oplakává volební neúspěch

S velkým zklamáním se vyrovnávají členové uskupení Fakt Brno, kteří mají za sebou premiéru při komunálních volbách. Nováček v čele s dosluhujícím zastupitelem Davidem Pokorným a jeho partnerem Markem Šoškou přitom před volbami nešetřili ambiciózními prohlášeními ani penězi. Jenže voliči v Brně rozhodli jinak.

Jsme černý kůň voleb, hlásila voličům formace okolo vystudovaného fyzika a bývalého člena strany Svobodných či spolku Brno autem Davida Pokorného. O to větší překvapení bylo pro příznivce oblečených do tmavých triček s růžovými nápisy Bav se či Jeď na čemkoliv, že nedocválali k zisku ani jednoho mandátu. Místo mocného finiše se uskupení při volebním závodě zadýchalo natolik, že do cíle ani nedoběhlo. V Brně získalo lehce přes 2,5 procenta. O něco lépe si vedlo na městské části Brno-střed, kde jen těsně nepřekonalo pětiprocentní práh.

Naším cílem je nyní udržet tým silných lidí, jenž se utvořil v komunální kampani. Před námi stojí hájení tisíců hlasů voličů, kteří volili pozitivní cestu. Pevně věřím, že najdeme jiné nástroje pro prosazování našich plánů, pro něž jsme našli inspiraci v zahraničí, protože to stojí za to,“ sdělil redaktorce Drbny ve volebním štábu smutný lídr kandidátky Pokorný, který na sebe významně strhl pozornost veřejnosti, když jako zastupitel získal se svým přítelem a volebním manažerem v jedné osobě městský byt v Jugoslávské ulici. 

Běž volit Fakt Brno, vyzývají panáci. Černý kůň voleb míří do finále

Desítky panáků s nápisy “Nestůj! Běž volit Fakt Brno.” rozmístili kandidáti Fakt Brno. Komunální hnutí znovu sází na osobitou cestu, jak oslovit Brňany. Ti rozhodnou o budoucím složení zastupitelstev již v pátek 23. a v sobotu 24. září.

Když pláčou ženy i muži

Jakmile příznivcům Fakt Brno zhasly i poslední jiskřičky naděje na úspěch, vypnuli v sobotu kolem půl desáté večer televizi ve volebním štábu a mnozí proložili žal alkoholickými nápoji. Část podporovatelů, ženy i muži, plakali, vzájemně se utěšovali a uklidňovali se vlídnými slovy. Při tom padaly i nářky, že celá párty, myšleno volební kampaň, vyšla na více než milion a půl korun, jak znělo ve štábu.

Smutek ale nejspíše nepotrvá věčně, protože hnutí je odhodlané dál se rvát o své místo na výsluní. „Určitě se pokusíme za čtyři roky znovu kandidovat,“ tvrdil včera odhodlaně sedmadvacetiletý politik Pokorný, který nyní plánuje vysázet desítky stromů v květináčích, jež jako součástí předvolební propagace rozmístil po městě. 

Brněnský zastupitel dostal obecní byt od městské části Brno-sever. Nejde o střet zájmů, hájí se

Brněnský zastupitel za Svobodné a Brno autem David Pokorný uspěl se žádostí o obecní byt v městské části Brno-sever. Informoval o tom ke konci minulého týdne server iRozhlas.cz. V názorech na přidělení bytu se přitom rozchází členové koalice...

Přišlo nám hezké přispět do prostoru něčím, co zpříjemní okolí. Vybrali jsme hlavně místa, kde stromy znatelně chybí. Po volbách je vysázíme v Technologickém parku, protože naším cílem je dostavět jeho další části, aby vznikla nová kvalifikovaná pracovní místa i bydlení pro lidi,” dodal dříve Pokorný, kterého redakce Brněnské Drbny dnes kontaktovala SMS zprávou i telefonicky s prosbou o doplňující vyjádření. Stejně tak volala na mobil Marku Šoškovi. Ani jeden z mužů ale nereagoval.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Daniela Pařízková

Štítky Brno, Fakt Brno, Neúspěch, Komunálky, Pokorný, David Pokorný, volby, Brno-střed

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fakt to nevyšlo. Brněnský politický nováček oplakává volební neúspěch  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.