Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Běž volit Fakt Brno, vyzývají panáci. Černý kůň voleb míří do finále

PR článek

Desítky panáků s nápisy “Nestůj! Běž volit Fakt Brno.” rozmístili kandidáti Fakt Brno. Komunální hnutí znovu sází na osobitou cestu, jak oslovit Brňany. Ti rozhodnou o budoucím složení zastupitelstev již v pátek 23. a v sobotu 24. září.

Při procházce městem potkáte figurínu, která vás nabádá k volbě komunálního hnutí Fakt Brno. Od neděle běžná věc. Není to poprvé, kdy Fakt Brno zaujalo kreativní reklamou. Kandidáti zahájili volební tažení roznosem stovek konzerv s heslem - Nekonzervuj Brno. Upozornili tak na to, že prostor v zastupitelstvu mají dostat i mladí kandidáti s jiným pohledem na svět. Kontroverze vzbudil i vizuální styl, který se opírá o sprejování růžových nápisů. Samotná hesla Saď zeleň, Jeď na čemkoliv, Bav se a Nebuď blbej se stala terčem diskusí na sociálních sítích. Ostrá fáze kampaně byla odstartována otevřením volebního stánku, který je také netradiční. Jedná se totiž o lodní kontejner, kterým kandidáti symbolicky přivezli inspiraci ze zahraničí. Místo billboardů hnutí vsadilo na stromy v ulicích. Ty po volbách navíc zasadí v Technologickém parku.

Fakt Brno ale nestojí pouze na kreativním marketingu. Hlavní doménou je nejpropracovanější volební program, který na téměř 50 stranách obsahuje plány, jak je možné Brno přiblížit úspěšným západním městům. Přestože i ten byl představen pod kontroverzním názvem “Program, co má koule”, tak vzešel z pera odborníků na jednotlivá témata. „Nesnažíme se objevit Ameriku, spousta zajímavých nápadů už se osvědčila v zahraničí či jiných městech. My je chceme dostat do Brna. Naštěstí máme v našem týmu zkušené lidi, ať už z univerzitního prostředí nebo privátního sektoru, kteří myšlenky dokážou z papíru dostat do ulic,” říká David Pokorný, lídr Fakt Brno.

V oblasti dopravy chce hnutí vybudovat 1000 stání typu P+R s napojením na MHD, využít telematiku pro řízení dopravy či vybudovat funkční síť cyklostezek a cyklostojanů. Pro zkvalitnění vzdělávání považuje za nutné zlepšit práci s managementem škol. Kulturní program se opírá o opravy památek, vytvoření sdíleného ateliéru pro umělce, snížení vizuálního a světelného smogu v centru nebo upřednostnění venkovních zahrádek. Lepšího životního prostředí pro Brňany chce dosáhnout sázením stromů, budováním zelených stěn a využíváním šedé vody. „Jsme mladí a myslíme jinak. To se odrazilo i ve stylu kampaně. Náš program je ale seriózní a chceme ho prosadit. Říkáme teď všem, ať jdou k volbám a křížkují Fakt Brno. Sranda skončila. Uděláme z Brna město se spoustou zeleně, využívající moderní technologie a poskytující kvalitní vzdělání,” dodává Pokorný.

Fakt Brno kandiduje letos do zastupitelstva města Brna poprvé. Celoměstským lídrem je fyzik a brněnský zastupitel David Pokorný. Kandidátku staví také na městskou část Brno-střed, kterou vede herec a producent Tomáš Žilinský. 


Zhotovitel/Fakt Brno
Zadavatel/Fakt Brno

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Fakt Brno, Komunál, volby, Brno, David Pokorný, Technologický park a.s., Amerika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Baron Kocharovski

volit PANÁKY?! :-OOO ani po lobotomii! :-DDD

Neděle, 18. září 2022, 17:23Odpovědět

David Docekal

Přesně tak, Fak(t) Brno je nazeleno přebarvené Brno Autem alias šmelinářství všeho druhu. Tak pozor ????????

Neděle, 18. září 2022, 15:11Odpovědět

Marie Ptackova

Hele to je to Brno Autem co si rozebírá městské byty?

Neděle, 18. září 2022, 09:28Odpovědět

Běž volit Fakt Brno, vyzývají panáci. Černý kůň voleb míří do finále  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.