Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Centrum zaplavily stromy hnutí Fakt Brno. Po volbách je zasadí v Technologickém parku

PR článek

Stromy v květináčích s nápisy "Saď zeleň". Ty rozmístili po městě zástupci brněnského hnutí Fakt Brno, které kandiduje v komunálních volbách s tématy životního prostředí. Vysadit přes 1000 stromů je jedním z jejich cílů.

Brzy budou Brňané rozhodovat o složení zastupitelstva města a městských částí. O hlasy voličů se letos poprvé uchází komunální hnutí Fakt Brno v čele s fyzikem Davidem Pokorným. Mnohými je označováno za černého koně letošních voleb. Vedle vzdělávání a dopravy je právě prostředí pro život jednou z jejich priorit. „Nechceme shořet v betonovém pekle. Musíme sázet stromy, abychom snížili teplotu v ulicích. Prosadíme také realizaci zelených stěn a využívání šedé vody v městských budovách,” říká Pokorný. Šedá voda vzniká například v umyvadlech a dá se filtrovat k opětovnému využití pro splachování nebo mytí.

Právě kvůli zaměření na životní prostředí Fakt Brno vybralo netradiční reklamu. Brněnské centrum ožilo několika desítkami stromů v květináčích. Ty navíc budou následně vysázeny v Technologickém parku. „Přišlo nám hezké přispět do prostoru něčím, co zpříjemní okolí. Vybrali jsme hlavně místa, kde stromy znatelně chybí. Po volbách je vysázíme v Technologickém parku, protože naším cílem je dostavět jeho další části, aby vznikla nová kvalifikovaná pracovní místa i bydlení pro lidi,” vysvětluje Pokorný. Stromy kandidáti denně objíždí a dávají jim pravidelnou zálivku.

Fakt Brno chce také využívat dešťovou vodu. Prosazuje například zachytávání dešťové vody v místě dopadu, namísto jejího odtoku kanalizační sítí. K tomu mají sloužit vsakovací prvky jako jsou propustné povrchy na parkovištích, chodníky se vsakovacími rošty či štěrkové záhony na ostrůvcích komunikací. Součástí balíčku nápadů je i realizace mozaikových sečů trávníků na veřejných prostranstvích, které vodu udrží a pomáhají biodiverzitě.

Letos se volby do zastupitelstva města Brna a jeho městských částí uskuteční v pátek 23. a v sobotu 24. září. Fakt Brno kandiduje do zastupitelstva města Brna pod vedením fyzika a zastupitele Davida Pokorného, a do zastupitelstva MČ Brno-střed, kde kandidátku vede brněnský herec a producent Tomáš Žilinský.


Zadavatel: Fakt Brno
Zpracovatel: Fakt Brno

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Brno, volby, Komunální, Fakt Brno, Pokorný, strom, technologický park, David Pokorný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Centrum zaplavily stromy hnutí Fakt Brno. Po volbách je zasadí v Technologickém parku  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.