Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

O prezidentské křeslo chce svádět boj i kuchař z Brna

V Brně oznámil kandidaturu na post hlavy státu Petr Kováč. Jeden z uznávaných kuchařských mistrů v Česku usiluje o místo na Hrad s cílem zamezení zdražování potravin nebo válce na Ukrajině. Tvrdí, že na rozdíl od ostatních kandidátů pracoval rukama a rozumí obyčejným lidem.

„Miloš Zeman prohlásil, že je prezidentem dolních deseti milionů obyvatel. Já chci být prezidentem všech deseti a půl. Bohužel většina z nich je opravdu dolních,” uvedl Kováč, který se podle svých slov zajímá o matky samoživitelky nebo lidi bez domova, se kterými celý život pracoval. Tvrdí, že právě proto má výhodu oproti ostatním kandidátům z akademických půd a kanceláří, kteří prý neví, co je to fyzická práce. 

„Chci, aby každý člověk dosáhl na možnost bydlení, aby si koupil jídlo za normální cenu a zaplatil nájem,” znělo z úst kandidáta na tiskové konferenci pro novináře. Zároveň vyjádřil podporu demonstrantům na Václavském náměstí, kteří o víkendu protestovali nejen proti postoji současné vlády k energetické krizi. 

Podle uchazeče o pozici hlavy státu demonstrace patří k životu. „Nečekejme zbytečně, pak totiž přijdeme o střechu nad hlavou, nezbudou nám peníze na jídlo a našim dětem připravíme ošklivou budoucnost,” tvrdil kandidát na prezidentské křeslo, který chce zároveň zastavit válku na Ukrajině, kam po vypuknutí konfliktu vozil potraviny. 

Petr Kováč má za sebou neúspěšnou cestu do Senátu jako nezávislý kandidát za Romskou demokratickou stranu a do Evropského parlamentu. Nyní si brousí zuby na prezidentské křeslo i přesto, že kampaň zahájil poměrně pozdě a není veřejně známou osobností. Podpisy získává přímou komunikací a objížděním měst a vesnic. Naznačil, že má také podporu poslanců a senátorů.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Prezident, volby, kandidát, kampaň, Brno, křeslo, jídlo, Ukrajina, Česko, Pražský hrad, Miloš Zeman, ruská invaze na Ukrajinu, Evropský parlament, Senát Parlamentu ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Renata Ptáčková

Pan Kováč jménem společnosti Culinary club ČR uzavřel smlouvu s mým synem na práci kurýra pro Dáme jídlo. Dluží mu mzdu za 3 měsíce. Chce pomáhat mladým lidem na jedné straně a na druhé je okrade? Takto se dnes získávají finanční prostředky na prezidentskou kampaň? To si přece nemůže pan Kováč myslet, že to necháme být.

Sobota, 1. října 2022, 18:26Odpovědět

O prezidentské křeslo chce svádět boj i kuchař z Brna  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.