Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Brněnská primátorka Vaňková vydala novou knihu. Popisuje, co se ve městě povedlo

PR článek

Nejlepší adresa Brno, tak zní název nové knihy, kterou vydala úřadující brněnská primátorka Markéta Vaňková. Politička občanské demokratické strany v publikaci popisuje deset důležitých míst v Brně, které se v posledních letech proměnily. Knižní novinku pokřtila vystudovaná právnička za přítomnosti bývalé šéfky radnice Brna Dagmar Lastovecké, někdejší senátorky Miroslavy Němcové i dvou set lidí.

Hlavní představitelka moravské metropole představila veřejnosti knížku na nádvoří brněnského hradu Špilberk. Publikaci pojala jako výčet deseti míst, jež nejen v posledních čtyřech letech podstoupila změnu k lepšímu. Jedná se například o ulici Žabovřeskou či Tomkovo náměstí, kde se staví další část Velkého městského okruhu, zrekonstruovaný historický sál Nové radnice, zahájení oprav chátrající Arnoldovy vily nebo postup prací v projektu multifunkční arény na výstavišti.

Knihu jsem pojala tak, že o každém místě je nejprve historické povídání, které nás zavede až do současné situace daného místa. Vše je doplněno fotografiemi a ke každé kapitole mám jednoho podporovatele, který o tom místě nebo k mé osobě vždy něco řekl, čehož si velmi vážím,“ řekla Markéta Vaňková, pro níž není současná kniha premiérou. Před čtyřmi lety vydala titul s názvem Brno, moje cesta, kdy kandidovala do komunální politiky.

Kniha zavede do historie

Primátorka na knize spolupracovala s brněnskou historičkou Milenou Frodlovou. Podporu v knize vyjádřil například premiér a rodák z Brna Petr Fiala, ministr dopravy Martin Kupka nebo osobnosti kulturního či sportovního života jako ředitel Muzea města Brna Zbyněk Šolc, herec Bolek Polívka nebo majitel hokejové Komety Libor Zábranský. Podporu našla absolventka Právnické fakulty Masarykovy univerzity i u bývalé primátorky Dagmar Lastovecké, jež zastávala funkci v letech 1994–1998 a stala se první ženou v historii úřadu.

Jsem ráda, že v dnešní době vychází tištěná kniha. Ta čtenáře zavede do historie i současnosti prostřednictvím míst, osobností i událostí. Mnohá fakta zmíněná v knize mě samotnou překvapila, a to jsem rodačka z Brna,“ sdělila Lastovecká na adresu díla Vaňkové. 


Zadavatel: ODS; zpracovatel: ODS

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Tino Kratochvil

Štítky Brno, Volby, Komunální, ODS, Vaňková, Primátor, kniha, Markéta Vaňková, Dagmar Lastovecká, Miroslava Němcová, historie, Špilberk, Petr Fiala, Brněnský hrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská primátorka Vaňková vydala novou knihu. Popisuje, co se ve městě povedlo  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.