Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Brněnský orloj dostal koule. Hnutí Fakt Brno představilo program do komunálních voleb

PR článek

Program, co má koule! Pod tímto názvem představil David Pokorný program komunálního hnutí Fakt Brno. Symbolicky společně s kandidáty pak připevnil koule k brněnskému orloji na náměstí Svobody.

Nebát se změn a dát prostor i mladým. Postoj, ke kterému se Fakt Brno otevřeně hlásí. Odvážný je i samotný program, který na téměř padesáti stranách představuje, kam je možné posunout Brno. „Náš program má koule. Dáme věci do pohybu. Nesnažíme se ale objevit Ameriku, spousta zajímavých nápadů už se osvědčila v zahraničí. My je chceme dostat do Brna,” řekl Pokorný. Plány, rozdělené do 11 kapitol, vytvořil tým garantů, který je zpracoval společně s dalšími odborníky z praxe.

Téměř padesátistránkovou programovou brožuru tvořili odborníci z praxe.

Největší prioritu dávají kandidáti Fakt Brno oblastem vzdělávání, dopravy, životního prostředí a kultury. Nebojí se sáhnout ani po inovativních nápadech, a to například v boji s čím dál horším klimatem ve městě. „Pokud nechceme v Brně shořet, tak musíme sadit zeleň. Jenom v širším centru vysázíme přes 1000 stromů, navíc využijeme 3D deskripci pro zlepšení jejich péče. Investujeme i do využívání šedé vody v městských budovách a realizací venkovních zelených stěn,” oznámil Pokorný. Mezi další plány patří dostavba Technologického parku, spuštění mentoringu ředitelů škol, otevření sdíleného ateliéru pro umělce, zavedení rekuperace v MHD nebo využití telematiky při řízení dopravy. Celá programová brožura je k dostání na kontaktních akcích, ale Brňané ji najdou i na webu online.

Celoměstským lídrem a kandidátem na primátora ja zastupitel a fyzik David Pokorný.

Nejedná se o první odvážnou akci z dílny Fakt Brno. Kampaň odstartovali roznosem stovek konzerv s nápisem “Nekonzervuj Brno”, aby poukázali na věkovou strukturu zastupitelů. Hnutí má totiž s průměrem 36 let vůbec nejmladší kandidátku na magistrát i Brno-střed, kde jsou kandidáti v průměru o dva roky starší. Provokací se kandidáti nebojí ani na sociálních sítích. Právě tam umístili první ze série ironických volebních klipů, které mají už nyní desítky tisíc zhlédnutí.

Fakt Brno je letos jediným kandidujícím lokálním subjektem. Celoměstským lídrem je právě fyzik a zastupitel města David Pokorný. Dvojkou kandidátky Marek Šoška, se kterým Pokorný tvoří podcast Homo Politicus o brněnské politice. Na dalších místech jsou například marketingová specialistka Nina Hájková, podnikatel Oldřich Peprla či herečka Lenka Bartolšicová. Kandidátku do zastupitelstva městské části Brno-střed pak vede herec a producent Tomáš Žilinský.
Komunální volby, ve kterých občané vyberou nové složení zastupitelstev, se uskuteční v pátek 23. a v sobotu 24. září. Hlasy voličů v magistrátních volbách se letos pokusí získat 14 subjektů.

Zadavatel: Fakt Brno
Zpracovatel: Fakt Brno

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Brno, volby, politika, Fakt Brno, koule, David Pokorný, Amerika, orloj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Emil Figl

Panebože to je tak hroznej slogan a vizuál, že i kdyby měli dobrej program, tak mě to naprosto odrazuje.

Úterý, 30. srpna 2022, 11:25Odpovědět

Brněnský orloj dostal koule. Hnutí Fakt Brno představilo program do komunálních voleb  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.