Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Kvůli kontaktům s obviněným Redlem se Petr Gazdík rozhodl rezignovat

Ministr školství Petr Gazdík (STAN) rezignuje ke 30. červnu na funkci ve vládě. Oznámil to v neděli na svém twitterovém účtu. Média v posledních dnech upozorňovala na jeho styky s podnikatelem a lobbistou Michalem Redlem, který patří mezi obviněné v kauze pražského dopravního podniku.

První změna ve vládě od prosince

Gazdík uvedl, že se necítí ničím vinen, nechce ale rozkolísat vládu ani koalici na prahu předsednictví v Evropské unii, které na Česko připadá v druhé polovině roku. Půjde o první změnu ve vládě Petra Fialy (ODS) od jejího prosincového jmenování. 

V případu Gazdík nepatří mezi podezřelé, podle médií se ale sešel s Redlem v zabezpečené kanceláři, trávili spolu víkend v Alpách a komunikovali přes zašifrovaný telefon. Gazdík kontakty nepopřel, vyloučil ale, že by Redl nějak zasahoval do jeho politických kroků či rozhodování STAN. „Mé styky s některými lidmi však vrhají stín i na hnutí STAN. Nechci rozkolísat vládu ani koalici na prahu předsednictví EU," vysvětlil svou rezignaci. 
 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Twitter Petr Gazdík

Štítky vláda, Gazdík, kauza DPP, Praha, Petr Gazdík, Michal Redl, Starostové a nezávislí, Evropská unie, Dopravní podnik hl. m. Prahy, koalice, ODS, vláda Petra Fialy, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli kontaktům s obviněným Redlem se Petr Gazdík rozhodl rezignovat  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.