Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Bývalá rektorka univerzity v Brně potvrdila možnou kandidaturu na Hrad

Bývalá rektorka Mendelovy univerzity v Brně Danuše Nerudová se podle svých slov bude rozhodovat, zda bude kandidovat na pozici prezidentky České republiky. Dnes řekla, že vítězem není ten, který kandidaturu ohlásí první. O možné kandidatuře Nerudové se hovoří delší dobu. Podle informací serveru Seznam Zprávy se kolem Nerudové už začíná formovat přípravný tým.

Nerudová dnes oznámila, že měla poměrně náročný minulý týden a že si potřebuje oddechnout. Mendelovou univerzitou totiž otřásá nedávná rezignace Vojtěcha Adama, který se měl stát novým rektorem školy. Ten se však funkce vzdal kvůli pochybnostem o některých jeho publikovaných článcích. Do zvolení nového rektora tak univerzitu vede náměstek ministra školství a dřívější ministr za ANO Robert Plaga.

„V tuto chvíli si potřebuji trošku oddechnout, zavřít dveře. A pak si začnu dělat domácí úkoly, které jsou nezbytným předpokladem kandidáta, který by chtěl kandidovat na pozici prezidenta respektive prezidentky České republiky. Takže v momentě, kdy si udělám tyto domácí úkoly, tak budu moci říci, zda kandidovat budu, či nebudu," řekla ČTK ekonomka Nerudová. Doplnila, že jde o zvážení všech součástí, které jsou zapotřebí pro kandidaturu na pozici prezidenta, včetně financí.

Bývalá rektorka zatím nedokáže odhadnout, jak dlouho jí tyto "domácí úkoly" potrvají.  „Jsou daleko důležitější než ten časový horizont, protože vítězem není ten, který kandidaturu ohlásí první," uvedla Nerudová.

Seznam Zprávy dnes uvedly, že se kolem třiačtyřicetileté ekonomky začíná formovat přípravný tým a že její první známý sponzor už poslal peníze na přípravu kampaně. Podle serveru je ve vznikajícím týmu například Jiří Králík, který byl šéfem kampaně podnikatele a textaře Michala Horáčka v prezidentské volbě v roce 2018. Právě u Horáčka také Nerudová podle serveru hledala první rady k nadcházejícímu prezidentskému klání.

Podle zákulisních informací vyslanci Nerudové také oslovují vlivné a movité Čechy se žádostí o podporu její prezidentské kandidatury, první peníze už poslal brněnský investor a lokální pirátský politik Jiří Hlavenka, uvedly Seznam Zprávy. Nerudová text označila za fabulaci.

Hodnocení článku je 22 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Mendelova univerzita

Štítky ČR, volby, prezident, 2023, Danuše Nerudová, Česko, Brno, Mendelova univerzita v Brně, Seznam Zprávy, Vojtěch Adam, Michal Horáček, Robert Plaga, ANO 2011, Jiří Králík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalá rektorka univerzity v Brně potvrdila možnou kandidaturu na Hrad  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.