Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Babiše chtěl zaútočit ozbrojený muž. Měl u sebe pistoli a nůž

Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) ve čtvrtek uvedl, že se ho ve středu pokusil napadnout ozbrojený muž. Útočník s pistolí a nožem byl zadržen na vrátnici Úřadu vlády ČR, řekl Babiš. Předseda vlády o případu informoval ve videu na svém facebookovém profilu, když odpovídal na emotivní dotaz muže nespokojeného s protiepidemickými opatřeními. Policie o incidentu na úřadu vlády ví a prověřuje ho, řekl včera večer mluvčí pražské policie Jany Rybanský.

Útočník měl pistoli, nůž i vrhací hvězdici

Babiš uvedl, že kvůli opatřením proti šíření onemocnění covid-19 čelí výhrůžkám. „Včera sem přišel takovejhle borec a chtěl mě napadnout," řekl premiér, který ukázal fotografii, na které je vidět pistole, nůž či vrhací hvězdice. „Policie ho zpacifikovala na vrátnici," dodal Babiš.

Mluvčí pražské policie včera večer řekl, že ví o incidentu na úřadu vlády. „Víme o něm, zadokumentovali jsme ho a pražská policie ho prověřuje," dodal Rybanský. Podrobnější informace k případu by policie mohla sdělit v pátek.

Lidé Babišovi vyhrožovali i dřív

Není to poprvé, kdy premiér Babiš čelil výhrůžkám. Na konci února v diskusním pořadu CNN Prima News uvedl, že existuje člověk, který chce zastřelit jeho i jeho rodinu. Policie potom střežila premiérův dům. Podezřelý muž byl zatčen ve Španělsku a policie ho obvinila za vydírání.

„Ten pán mi napsal omluvný dopis," uvedl Babiš v půlce dubna. O měsíc později se muž dohodl se státním zástupcem na dvouletém podmíněném trestu a soud dohodu schválil.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto archiv Andrej Babiš

Štítky kriminalita, vláda, Babiš, napadení, útok, Praha, Andrej Babiš, policie, Úřad vlády České republiky, ANO 2011, Španělsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Babiše chtěl zaútočit ozbrojený muž. Měl u sebe pistoli a nůž  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.