Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Městská koalice v Boskovicích se rozpadla, opustilo ji hnutí ANO

Koalice zastupitelstva města v Boskovicích na Blanensku už nebude nadále pokračovat ve stejném složení jako doposud. Podle webového stanoviska hnutí ANO se jeho zástupci rozhodli koaliční smlouvu v pondělí vypovědět. Koalici po volbách utvořila ODS, ANO, STAN a Sportovci a další dvě strany, které měly jeden hlas.

Za rozpadem koalice stojí neshody ohledně případného střetu zájmů místostarosty Radka Mazáče (STAN a sportovci Boskovice), který působí ve vedení firmy, jež se podílela na výstavbě rozvodů tepla. Podle starosty Jaroslava Dohnálka (ODS) chtělo hnutí ANO projednat možný střet zájmů místostarosty Mazáče a tohle je výsledek debaty. Navzdory koaličním problémům ocenil místostarosta Lukáš Holík (ANO) na svém Facebooku její fungování.

Rád bych vyzdvihnul působení koalice jako celku pod vedením starosty pana Jaroslava Dohnálka, které oproti předchozím volebním obdobím vynikalo nejen na jednání rady, ale také na jednání zastupitelstva, klidným a srozumitelným průběhem,“ uvedl v příspěvku Holík.

Jednotlivé strany a politická hnutí zvolená v komunálních volbách do Zastupitelstva města Boskovice v roce 2018, budou nyní jednat o sestavení nové koalice, která by měla vést město do dalších komunálních voleb plánovaných na podzim roku 2022,“ stojí na webu města. Nynější starosta Dohnálek chce přednostně jednat se zástupci KDU-ČSL a TOP 09, což odráží celostátní půdorys spolupráce v koalici SPOLU.

Boskovické zastupitelstvo čítá 27 členů, koalice měla dohromady 15 hlasů. Pro vytvoření koalice bude potřeba k minimální většině alespoň 14 hlasů, které by měly vést město do dalších voleb na podzim roku 2022.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FB města Boskovice

Štítky Boskovice, politika, zastupitelstvo, ODS, hnutí ANO, ANO 2011, koalice, Starostové a nezávislí, okres Blansko, Lukáš Holík, Facebook, TOP 09, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městská koalice v Boskovicích se rozpadla, opustilo ji hnutí ANO  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.