Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brněnský soud pozastavil činnost politického hnutí Jaroslava Soukupa, nesplnilo povinnost

Nejvyšší správní soud (NSS) pozastavil činnost hnutí List Jaromíra Soukupa. Hnutí v půlroční lhůtě neustavilo své orgány, nesplnilo tak zákonnou povinnost. "Je tedy namístě, aby byla činnost odpůrce pozastavena," stojí v rozhodnutí, které NSS zveřejnil na své úřední desce.

Hnutí ještě může pochybení napravit. Pokud splní zákonnou povinnost, smí pokračovat v činnosti. V opačném případě podá vláda po roce návrh na rozpuštění hnutí, plyne z rozhodnutí, na které upozornily servery Aktuálně.cz a Seznam Zprávy.

Soukup chtěl bránit Česko před korupcí

Mediální podnikatel a moderátor vlastní televize Barrandov oznámil vznik hnutí loni v lednu. Mělo podle něj bránit národní zájmy před zkorumpovanými politiky a oligarchy. Později uvedl, že se nechystá být předsedou hnutí a neplánuje ani kandidovat ve volbách.

Vnitro hnutí zaregistrovalo 15. března letošního roku, od té doby ale List Jaromíra Soukupa ministerstvu neoznámil, kdo bude za hnutí jednat.

Majitel mediálních firem Médea Group a Empresa Media Soukup se kolem politiky angažoval už dřív. Pomáhal s financováním kampaně Straně zelených a financoval Demokratickou stranu zelených, za kterou i neúspěšně kandidoval v roce 2009 do Evropského parlamentu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook

Štítky Jaromír Soukup, list, politická strana, hnutí, nss, soud, Nejvyšší správní soud, pozastavení, Nejvyšší správní soud České republiky, Jaroslav Soukup, Česko, Aktuálně.cz, MÉDEA, Evropský parlament, Seznam Zprávy, Strana zelených, Barrandov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnský soud pozastavil činnost politického hnutí Jaroslava Soukupa, nesplnilo povinnost  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.