Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Za svými diplomkami si stojím. Pouze jsem někde zapomněla citovat, prohlásila dnes Malá

Ministryně spravedlnosti Taťána Malá si podle svých slov za svými diplomovými pracemi stojí. To, že by se jednalo o plagiáty popřela na dnešním briefingu. „Asi jsem se v některých místech dopustila chyby,“ přiznala novinářům. O odstoupení ze své funkce zatím neuvažuje.

Malá dnes prohlásila, že ani jedna ze stránek její diplomových prací není shodná s texty jiných studentů. V některých částech podle svých slov zapomněla pouze uvést citaci.

Nepříliš přesvědčivou obhajobou ale podle všeho odbornou veřejnost neuklidnila. Internetovou petici na odvolání Taťány Malé z funkce ministryně spravedlnosti podepsalo už přes 2000 lidí včetně několika členů legislativní rady vlády, které Malá předsedá. Podle petentů je ověřitelné, že se Malá ve svých diplomových pracích dopustila plagiátorství.

KOMENTÁŘ: O králících a insolvencích aneb Babišova Malá domů 
 

Piráti chtějí, aby se záležitostí zabýval sněmovní ústavně-právní výbor. Podpisy pod petici připojily děkanky právnických fakult Masarykovy univerzity Markéta Selucká a Univerzity Palackého v Olomouci Zdenka Papoušková. Vedle nich petici podepsali z členů legislativní rady Stanislav Kadečka, Jan Wintr a Bohumil Havel.

ČTĚTE TAKÉ: Univerzita otočila. Z dnešního pohledu jde o plagiát, Malá bezesporu opisovala, řekla rektorka 

V posledních týdnech vyvstaly pochyby o diplomové práci Malé při studiu práv na soukromé Panevropské vysoké škole v Bratislavě, v níž experti podle médií objevili opsané pasáže. Obdobná podezření se pak objevila u práce na Mendelově univerzitě v Brně. Podle petice je ověřitelné, že práce jsou v různých pasážích plagiáty. 

Autoři | Foto repro youtube

Štítky Taťána Malá, Mendelova univerzita, chov králíků, diplomová práce, opisování, petice, Andrej Babiš, Markéta Selucká, Zdenka Papoušková, Právnická fakulta Masarykovy univerzity, Univerzita Palackého v Olomouci, Stanislav Kadečka, Jan Wintr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Za svými diplomkami si stojím. Pouze jsem někde zapomněla citovat, prohlásila dnes Malá  |  Politika  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.