Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

O post ředitele Národního divadla se ucházejí už jen tři lidé

Do druhého kola výběrového řízení na ředitele Národního divadla Brno postoupili tři lidé. Komise je vybrala dnes z celkových sedmi uchazečů. Druhé kolo se uskuteční 23. dubna, komise pak radním doporučí nejvhodnějšího kandidáta.

Koncepce jednotlivých uchazečů o směřování divadla budou podle náměstkyně primátora Jany Bohuňovské po konkurzu veřejně dostupné.

„Chceme, aby výběrové řízení bylo transparentní. Všichni uchazeči souhlasili se zveřejněním jména i pozdějším vyvěšením koncepce, se kterou se o post ucházejí,“ řekla Bohuňovská.

Do druhého kola postupují Martin Gerych, Karel Mitáš a Tomáš Šimerda. Všichni podle dostupných informací působí v uměleckých institucích.

Současné výběrové řízení na ředitele Národního divadla Brno je druhé, v prvním konaném na podzim komise nikoho nedoporučila. Primátor a zároveň předseda komise Roman Onderka už dříve avizoval, že nynější konkurz bude odbornější.

Největší mimopražské divadlo dočasně vede provozní a výrobní náměstek Jan Petr, který před koncem loňského roku vystřídal ekonomickou náměstkyni Marii Hubovou. Bývalý ředitel Daniel Dvořák odstoupil loni v září.

Zdroj: ČTK
Foto: www.divadlo.cz

Štítky Národní divadlo, konkurz, ředitel, Brno, výběrové řízení, Národní divadlo v Praze, Národní divadlo Brno, Tomáš Šimerda, Roman Onderka, Jan Petr, Daniel Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O post ředitele Národního divadla se ucházejí už jen tři lidé  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.