Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Letní kino bude letos o prázdninách na Riviéře

V novém kabátu letos obohatí kulturní život v Brně během prázdnin letní kino. To se přestěhuje z koupaliště Dobrák na Riviéru a nabídne milovníkům filmového plátna hned několik novinek.

Stejně jako v minulých letech bude titulárním partnerem projektu společnost RWE Česká republika. První představení se na Riviéře uskuteční 21. června.

„Bude spuštěn provoz kapacitně největšího a technologicky nejlépe vybaveného letního kina na Moravě. Pro projekci filmů na digitálních nosičích bude využito nejnovější projekční technologie DCI a projekce bude přenášena na nafukovací plátno Airsreen velikosti 6 krát 12 metrů,“ sdělila ředitelka pořádajícího Turistického informačního centra města Brna Petra Kačírková.

Projekce se budou konat v části parku u bývalého letohrádku a kapacita hlediště bude podle zájmu variabilní pro 500 až 800 diváků. Vedle tří sektorů se 13 řadami laviček pro sedící budou mít návštěvníci možnost sledovat film také z deky v trávě.

V červnu a červenci začnou představení v 21.30, v srpnu pak v 21 hodin. Celkem půjde o 72 projekčních večerů. „Hlavní dramaturgická linka je postavena na projekci filmových novinek, premiér a vybraných českých titulů. Zvolili jsme meanstreamový model zážitkového letního kina,“ uvedl provozní manažer Jiří Mottl.

Webové stránky www.kinonariviere.cz s ceníkem a aktuálním programem budou zprovozněny od pondělí 10. června. V rámci ticketingu je připraveno diferencované vstupné se slevami pro studenty, ZTP, seniory a držitele rodinných či seniorpasů.

„Děti do výšky jednoho metru, v našem brněnském případě do 111 centimetrů, budou mít vstup zdarma. Zvířata ale na představení nesmějí. To stanovuje provozní řád. Projekce se uskuteční za každého počasí,“ zdůraznila Kačírková.

Jak dále uvedla, vybíralo se pro pořádání letošního letního kina několik míst. Například letní scéna na Špilberku nebo areál koupaliště na Kraví hoře. Nakonec zvítězila Riviéra. Pro svou polohu.

„V Bauerově ulici u výstaviště je dostatek parkovacích míst pro ty, kteří přijedou autem. Je sem rovněž dobré dopravní spojení linkami MHD. Třetí možností je udělat si příjemnou procházku pěšky, neboť areál se nachází v příjemné docházkové vzdálenosti od centra,“ vypočítala výhodu sportovně-rekreačního areálu na pisárecké Riviéře Petra Kačírková.

Návštěvníci tak od druhé poloviny června budou moci spojit příjemné s užitečným. Přijít si zaplavat do zdejších říčních bazénů a poté se podívat na zajímavý film.

„Vzhledem k dosavadnímu chladnému počasí posunujeme otevření koupaliště až na polovinu června. Provoz tu bude do 21 hodin, takže kdo vydrží až do uzavírací doby, bude se moci v klidu přesunout do letního kina,“ konstatoval Martin Mikš, ředitel městské akciové společnost STAREZ-SPORT, která areál Riviéra spravuje.

Foto: MMB

Štítky letní kino, Riviéra, Brno, představení, koupaliště, RWE, Česko, Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní kino bude letos o prázdninách na Riviéře  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.