Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Galerie v podchodu hlavního nádraží představí dětská díla

Galerie Myšina, která se nachází v podchodu pod brněnským hlavním nádražím, představí od pátku 30. listopadu nová díla. Budou je tvořit vybraní umělci společně se skupinkami dětí z brněnských škol, dětských domovů a ústavů sociální péče.

„Tématem je ´Veřejnost a Myšina´. Otevřeli jsme soutěž všem a poskytli tři plochy dětem ze Základní školy Lidická, Diagnostickému ústavu pro mládež Veslařská a Středisku výchovné péče pro děti a mládež Kamenomlýnská,“ řekl iniciátor projektu a malíř Petr Kvíčala.

Na každé ploše bude tvořit jeden umělec, děti mohou pracovat ve skupinkách. Vernisáž nové etapy výstavního cyklu bude v pátek 30. listopadu v půl čtvrté odpoledne. Výstava potrvá do 22. února následujícího roku.

Projekt vznikl na Vysokém učení technickém v Brně. „Cílem je upozornit na problematickou část veřejného prostoru města, kudy denně prochází tisíce lidí,“ uvedl Kvíčala.

Studenti Fakulty výtvarných umění VUT v Brně spolu s kolegy z partnerské umělecké vysoké školy Escola Massana z Barcelony vytvořili na 14 rozměrných panelech velkoformátová díla, která chtějí každé dva až tři měsíce obměňovat. Nová díla se objeví právě během příštího týdne.

Uzávěrka dalšího kola soutěže pak bude 13. února.

Napsala Lenka Horáková, Mediafax

Štítky Galerie Myšina, podchod, hlavní nádraží, Brno, děti, výstava, Petr Kvíčala, Vysoké učení technické v Brně, Fakulta výtvarných umění Vysokého učení technického v Brně, Mediafax, Barcelona, galerie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Galerie v podchodu hlavního nádraží představí dětská díla  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.