Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Divadlo uvede devět inscenací, třeba muzikál Flashdance

Devět inscenací včetně pěti českých a jedné světové premiéry připravuje na příští sezonu brněnské Městské divadlo. Muzikálové fanoušky potěší například tituly Flashdance a Don Juan.

Muzikál Flashdance, který vychází ze stejnojmenného filmu, uvede Městské divadlo Brno počátkem příští sezony jako první scénu na evropském kontinentu.

Nový romanticko-historický muzikál Don Juan připravují autoři Vašo Patejdl, Ivan Hubač, Eduard Krečmar a Martin Hrdinka. Jejich společné dílo si v Lidické ulici odbude světovou premiéru.

Městské divadlo se při sestavování dramaturgického plánu rozhodlo ještě pro dva další muzikály. Prvním z nich je hudební veselohra Sliby chyby, druhým hororová parodie Mladý Frankenstein. Oba tituly se v posledních letech s úspěchem hrají po celém světě.

Činohra se chystá například na černou komedii Rekviem za nesmrtelného. Režisérka Hana Burešová ji nastuduje v české premiéře. Z klasických látek si divadelníci vybrali Strýčka Váňu od Antona Pavloviče Čechova a Krále Leara Williama Shakespeara.

Nabídku Městského divadla na příští sezonu doplňují detektivka Podivný případ se psem a komedie Dvojitá rezervace.

Zdroj: ČTK
Foto: www.mdb.cz

Štítky Městské divadlo, Brno, plán, nabídka, muzikál, Flashdance, Don Juan, premiéra, divadlo, Václav Patejdl, Eduard Krečmar, Ivan Hejna, William Shakespeare, Anton Pavlovič Čechov, Městské divadlo Brno, Hana Burešová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadlo uvede devět inscenací, třeba muzikál Flashdance  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.