Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Bruslení u Jošta, Mucha, Jitka Šuranská, Ples studentů, Lake Malawi a Lenny

Vánoční trhy jsou v plném proudu a zasytí duše, které dychtí po horkém nápoji, vánoční atmosféře i trošce kultury. A pokud i taky budete chtít více kultury, tak mám pro vás další tipy. A buďte tento týden hodní, nebo si vás odnese čert a máte po koncertech.

Sezóna bruslení je tady! Sklouznout se letos můžete hned na několika místech v Brně. Novinkou je bruslení na Moravském náměstí pod sochou Jošta. Kluziště se otevře poprvé ve středu 6. prosince v 16 hodin.

Na trzích na náměstí Svobody bude několik zajímavých vystoupení. Hned ze začátku týdne, v pondělí 4. prosince, vystopí v Brně již profláklá a přesto milovaná Mucha. Třeba tématicky zahraje i tu o Ježíškovi. V podobném duchu naváže ve čtvrtek 7. prosince Xavier Baumaxa. A na závěr týdne, v neděli 10. prosince, si užijeme trošku folkloru v podání Tria Jitky Šuranské..

Studenti a absoloventi Masarykovy univerzity i ti, co by nejraději nevynechali ani jeden ples za sezónu, mohou v úterý 5. prosince zavítat do Bobycentra na 5. ročník Plesu studentů Masarykovy univezity. Letos se celý večer ponese v kouzelném a pohádkovém duchu.

Brněnští fanoušci kapely Lake Malawi se konečně dočkali! Energická mladá čtveřice završuje rok plný překvapení vydáním prvního LP s názvem Surrounded By Light, které pokřtí v úterý 5. prosince v Brně na Flédě. Speciálním hostem tohoto křtu bude londýnská kapela Banfi a čeští Fred Madison.

Lenny, která letos přebrala hudební cenu Anděl pro zpěvačku roku, oznámila pro Česko a Slovensko tři samostatné koncerty pro tento rok. Písničkářka, jejíž hvězda i v zahraničí stoupá, vystoupí kromě Prahy a Bratislavy také v Brně, kde zahraje ve středu 6.prosince v Sono centru.

 

Autoři | Foto Tomáš Hrivňák

Štítky Tipy na týden, kultura, koncerty, Jitka Šuranská, jezero Malawi, Brno, koncert, vánoční trhy, Xavier Baumaxa, Fred Madison, Ježíšek, Masarykova univerzita, Náměstí Svobody, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Bruslení u Jošta, Mucha, Jitka Šuranská, Ples studentů, Lake Malawi a Lenny  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.