Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Gastro festival na Svoboďáku, vinobraní na Zelňáku, Malalata a otevíračka Artbaru

Ještě že už je léto za námi, protože nadcházejícím týdnem nelze jinak než se projíst nebo propít. Slavit se bude ostošest. Ale to je jedině dobře, nějak si ty dny musíme zpříjemnit.

Festival dobrého jídla a pití U jednoho stolu je příležitostí vychutnat tradiční regionální pokrmy, napít se dobrého piva či vína a poznat umění místních šéfkuchařů, stejně jako dovednost šikovných řemeslníků. Zastavte se na náměstí Svobody od úterý 12. do soboty 16. září Přijměte pozvání k symbolickému i skutečnému stolu a nikam od něj nespěchejte!

Tržnice jede naostro! Ačkoliv mnozí z vás už tržnici na Zelném trhu navštívili, až ve středu 13. září je oficiální zahájení provozu. Představí se vám prodejci i bistra, takže blíže se seznámíte s tím, co nová tržnice nabízí. Těšit se můžete na pivo, víno, muziku i něco dobrého k snědku.

Kdo ještě žádné vinobraní nestihl nebo aspoň přežil to v Mikulově i bez újmy, může se vydat tento víkend 15. – 17. září ještě do Znojma. Kromě hektolitrů vína a burčáku na každé rohu se můžete těšit na vystoupení kapel jako je Mirai, Rybička 48, Mňága a Žďorp a další. Mimo jiné bude i historický průvod a cimbálová muzika.

A pokud musíte o víkendu zůstat v Brně, tak od 14. do 16. září můžete navštívit akci Vinobraní na Zelňáku. Součástí budou i Slavnosti burčáku, vína a sýrů. V názvu je hezky obsaženo vše, na co se mohou vaše chuťové buňky těšit. K poslechu bude hrát cimbálová muzika.

Znáte ArtBar Druhý Pád? Je to vskutku netradiční místo, na které člověk buď zanevře nebo si ho zamiluje. V pátek 15. září tam budou hrát kluci z Malalata, což je DJské duo, které se zaměřuje na balkánské rytmy. V sobotu 16. září zde proběhne křest ArtBaru i poslední otvíračka. Sice nikdo pořádně netuší, co se bude dít, ale hlavní je, že bude alegorický vůz a pivo!

Autoři

Štítky víno, festival, pivo, Zelný trh (Brno), Mňága a Žďorp, Mirai, umění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Gastro festival na Svoboďáku, vinobraní na Zelňáku, Malalata a otevíračka Artbaru  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.