Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

LETŇÁKY NA STŘEDU: Legendární thriller, letošní novinka a balkánská komedie

Léto je v plném proudu! (I to zpravodajské, čili okurkové, bohužel). Když se počasí zadaří, odpoledne a podvečer je ideální na koupání či výlet (pokud máte to štěstí, že nemusíte být v práci, a to neštěstí, že nejste na dovolené), o večerní zábavu se v Brně postarají letňáky. A že jich letos máme! Jen v centru se pod hvězdami můžeme kochat filmy na Špilasu, na nádvořích u radnice, u Místodržitelského paláce, Městského divadla, na výstavišti a v poslední řadě i u přehrady. A jelikož na letňáky sám moc rád chodím a nebaví mě pořád dokola hledat, co právě kde dávají, sobě i Vám to ulehčím.

Půl desátá. Toť hodina filmu a nebe (krom výstaviště, ti začínají o půl osmé, rebelové). Co dávají dnes? V Brně hned tři filmové kousky: lákavou černou balkánskou komedii, fantasy plné kouzel a především (ježí se mi chlupy, když to píšu) bez nadsázky kultovní thriller o sedmi biblických vraždách.


Nádvoří u radnice MČ Brno-střed (Dominikánská 2), začátek 21:30, vstup 90kč

Deník strojvůdce (Dnevnik masinovodje)

Komedie, Srbsko / Chorvatsko, 2016, 85 min., srbsky s čes. tit., 2017

Režie: Milos Radovic Hrají: Lazar Ristovski, Mirjana Karanović, Mladen Nelevic, Nina Jankovic, Danica Ristovski

Popis: Ilija je stejně jako jeho otec i dědeček vlakový strojvůdce a pomalu se chystá do důchodu. Kromě šedesátky má na kontě i neslavný rekord co se počtu zabitých lidí týče. Během své kariéry totiž na kolejích přejel 28 osob. Vzrušení Ilijovi přivede do cesty samotný život v podobě desetiletého sirotka Sima, který se stane jeho adoptivním synem. Sima se po vzoru nevlastního otce a celé jeho mužské rodové linie chce stát samozřejmě také strojvůdcem. Přes veškeré Ilijovo rozmlouvání si chlapec cestu ke svému snu přece jen najde, ale nechce se smířit s realitou, že by byl vrahem. Kolegové strojvůdci mu říkají, že bez nehody nebude skutečným strojvedoucím a podle statistiky ji musí očekávat brzy, určitě již během prvního týdne. Sima ale jezdí již několik týdnů a zdá se, že nehody se mu vyhýbají. Tato skutečnost Simu neuvěřitelně deprimuje a psychicky mučí, tak musí vzít tuto bezvýchodnou situaci do rukou Ilija.


Letní kino Špilberk, začátek 21:30, vstup 90kč (studenti 75)

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (Miss Peregrine's Home for Peculiar Children)

Dobrodružný / Fantasy, USA, 2016, 128 min

Režie: Tim Burton, Hrají: Asa Butterfield, Eva Green, Ella Purnell, Samuel L. Jackson, Allison Janney, Chris O'Dowd, Terence Stamp, Rupert Everett

Popis: Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná "podivnost" může zachránit jeho nové přátele.


Dvůr Městského divadla, začátek 21:30, vstup 95kč ​

Sedm (Se7en)

Drama / Krimi / Mysteriózní / Psychologický / Thriller, USA, 1995, 127 min, angl./ cz titulky 

Režie: David Fincher, Hrají: Brad Pitt, Morgan Freeman, Gwyneth Paltrow, Kevin Spacey, R. Lee Ermey

Popis: Dva policisté (Brad Pitt a Morgan Freeman) jsou na stopě geniálního vraha, zodpovědného za sérii děsivých vražd, jejichž oběti spojuje sedm smrtelných hříchů. V jedné z rolí tohoto kvalitního trhilleru, zasazeného do temného města nasáklého bolestí a zkázou, uvidíte také Gwyneth Paltrow. David Fincher (Klub rváčů, Zodiac, Podivuhodný případ Benjamina Buttona) s dokonalou znalostí našich nejhlubších obav pevně svírá otěže akce – fyzické, psychické i spirituální – neodvratně směřující k rozuzlení, které do hloubi otřese i tou nejzatvrzelejší duší.


Přeji příjemnou zábavu! 

Zdroj ČSFD, Letní kino Špilberk, Letní kino Brno, Kinobude

Štítky Brno, Místodržitelský palác, kongresové centrum, komedie, thriller, Brad Pitt, Gwyneth Paltrow, Morgan Freeman, David Fincher, koupání, nádvoří, USA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

LETŇÁKY NA STŘEDU: Legendární thriller, letošní novinka a balkánská komedie  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.