Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Divokej Bill, Mucha, Balkan Bashavel a Tajemství brněnských pasáží

Tento týden bude na Špilberku pořádně živo. A o davy turistů se jednat nebude. Špilberk se v létě mění na ideální místo pro koncerty pod širým nebem. Ta atmosféra rozhodně stojí za návštěvu. A pokud nechcete šlapat do kopce, tak i v centru Brna najdete pestrý program.

Kapela Divokej Bill bude ve středu 12. července v Brně na nádvoří Špilberku! A sama nebude. Jako host vystoupí kapela Poletíme?!

Na začátek léta je pro vás v rámci Letního kina na Špilberku připravená pecka - lokální brněnskej femipunk – MUCHA. Nikola Mucha vystupuje s kytarou od svých 15 let a tvrdí, že se na ni stále nenaučila hrát, každopádně nedávno jako kapela vydali nové album s názvem Nána. Letní koncert s točeným pivkem a pod širým nebem si můžete užít ve čtvrtek 13. července přímo na hradbách hradu Špilberk.

Užijte si balkánské rytmy v centru Brna! O Balkan Bashavel totiž nepřijdete ani v létě. Divoké křepčení v rytmech balkan beats si tentokrát užijeme v pátek 14.července na čerstvém vzduchu. Na nádvoří Trojky rozbalí svůj cirkus nejen oblíbené DJské duo MALALATA, ale i jeho neméně skvělí hosté – kapela Lovesong Orchestra a slovenský DJ HRajnOha.

Tematické prohlídky nejsou jen pro turisty. Naopak je ocení především Brňáci, kteří poznají své město zase z jiné strany. Jednou z nich je prohlídka s názvem Tajemství brněnských pasáží v sobotu 15. července. Na této procházce centrem města se dozvíte mnoho zajímavého nejen o známých a významných brněnských pasážích a jejich stavitelích, ale i o menších, ale neméně zajímavých průchodech, o kterých možná ani nevíte nebo jste na ně už zapomněli.

Od pátku 14. do 21. července bude v Brně 14. ročník festivalu ProArt, což je mezinárodní workshop festival tance, zpěvu, herectví, fotografie a dalších umění. Každý, kdo má v sobě aspoň kousek nadání si vyber to, co ho baví.

 

 

Autoři | Foto Petr Olša

Štítky Špilberk, Nikola Muchová, hudební skupina, Brno, léto, koncert, tajemství, kopec, Divokej Bill, Poletíme?, nádvoří, Nána

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Divokej Bill, Mucha, Balkan Bashavel a Tajemství brněnských pasáží  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.