Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Poslední ohňostroj, parní šalina, obří skluzavka, Kamenka open a dětská olympiáda

Poslední červnový víkend bude opravdu našlápnutý! Člověk skoro nebude vědět, kam dřív skočit. Víkend nakopne Festival Uprostřed a párty před Janáčkovým divadlem, v sobotu pak budou městem křižovat historická vozidla MHD

Nadupaný víkend nakopne v pátek párty VIBE clubu před Janáčkovým divadlem. Moderní prostranství se tak rozhýbe v rytmech house & techno & minimal music. Start je naplánvaný v 17 hodin!

Pro milovníky adrenalinu a nevšedních zážitků bude učiněným svátkem. Do Brna na den zavítá Czech Slide, obří skluzavka o velikosti tří fotbalových hřišť. Děti i dospělý se tak při dobré přízni počasí můžou vyřádit a sklouznout na Kraví hoře.

V sobotu bude brněnské nebe naposled ozářeno ohňostrojem, který ovšem už nebude soutěžní. Epilog přehlídky, který se rozsvítí nad hradem Špilberk, je nazván Nebe na zemi. Připravil si ho český tým Flash Barrandov SFX. 

I letos jako doprovodný program festivalu Ignis Brunensis proběhnou Dny dopravní nostalgie. Během víkendu bude v provozu parní tramvaj Karolínka, parní vlak a historické tramvaje, trolejbusy i autobusy, kterými se může každý zájemce svézt. Ve vozovně Komín bude připraven v sobotu den otevřených dveří, při kterém si zájemci prohlédnou celý její areál. Dalším lákadlem je výstava trolejbusů i trolejbus, který bude návštěvníky provážet mycí linkou. 

Už v sobotu bude zahájena Olympiáda dětí a mládeže, kterou bude letos hostit Brno. Je vypsáno 22 sportovních odvětví, ve kterých budou děti po pět dní soutěžit. Olympiáda bude provázena i několika koncerty pro účastníky, které budou spojeny se slavnostními ceremoniály. Více o programu na webu akce.

Open air festival na louce nad Kamenkou nazvaný Kamenka Open  je jednou z akcí Léto v centru. Součástí bude páteční promítání dokumentů z festivalu Jeden svět a sobotní koncerty. 

Na Zelném trhu může v sobotu každý návštěvník ochutnat RAW a BIO potraviny v rámci Festivalu zdravé strawy a pohybu. Budou zde také k prodeji regionální produkty od místních výrobců.

Ochutnat grilované dobroty můžete také na hradě Veveří, kde se uskuteční Svatojánský festival.

Štítky olympijské hry, festival, Kamenka, ohňostroj, skluzavka, Brno, divadlo, Janáčkovo divadlo, Ignis Brunensis, Jeden svět, Nebe na zemi, Kraví hora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Poslední ohňostroj, parní šalina, obří skluzavka, Kamenka open a dětská olympiáda  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.