Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Na Pálavském vinobraní zahraje Koller nebo Jana Kirschner

Slovenská zpěvačka Jana Kirschner, Davida Koller s přáteli nebo zpěvačka Katarzia zahrají na jubilejním 70. ročníku Pálavského vinobraní v Mikulově. Akce se uskuteční o druhém zářijovém víkendu, novinkou bude ohňostroj, který organizátoři odpálí v sobotu 9. září z Kozího hrádku.

„Další novinkou bude i artová stěna umístěná během soboty na východní terase zámku, kde budou mít možnost návštěvníci ztvárnit, ať už kresbou či koláží, své prožitky z vinobraní. Velkoformátová plátna pak budou vystavena na radnici města," uvedla Lenka Křivánková z Mikulovské rozvojové.

Vrcholem festivalu bude sobotní program. „Největší popularitě se asi budou těšit vystupující v amfiteátru, najdete mezi nimi jména, jako je Čechomor, No Name či Mig 21. Zahraje také například kapela Jelen, Ben Cristovao či Klára Vytisková," uvedla hlavní produkční vinobraní Irma Konešová. Neděle se ponese již v klidné melodické atmosféře při vystoupení sourozenců Hany a Petra Ulrychových a Věry Martinové.

Na vinobraní přijede tradičně král Václav IV. se svou královnou, již tradičně v podání Chantal Poullainové. Nedělní výstup s ní na Svatý kopeček přinese také umělecký a současně spirituální zážitek v podobě oživlé křížové cesty.

„Jubilejní ročník přinese i speciální vydání novin, ve kterém se čtenáři seznámí s historií vinobraní, rozhovory se známými osobnostmi, které vinobraní navštívili, a nebudou chybět ani dobové fotografie," uvedla Křivánková.

Milovníci vín se mohou těšit na prestižní vinařskou soutěž, degustace či ukázky zpracování hroznů. V zámeckém sále bude celý víkend Národní soutěž vín Mikulovské vinařské podoblasti s veřejnou ochutnávkou nejlepších vín. Ochutnávky vína a burčáků s gastronomickými specialitami najdou návštěvníci i ve Vinařském městečku v Kapucínské ulici a na Náměstí.

Kompletní program zveřejňují pořadatelé na webu. Pálavské vinobraní patří k největším akcích svého druhu v zemi. Loni do Mikulova přijelo rekordních 56.000 lidí.

Zdroj: ČTK

Foto Kalendář akcí - Atlas Česka

Štítky Jana Kirschner, David Koller, Mikulov, víno, Kozí Hrádek, Ben Cristovao, Klára Vytisková, Věra Martinová, Václav IV. Český, MiG-21, Chantal Poullain

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Pálavském vinobraní zahraje Koller nebo Jana Kirschner  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.