Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Pátek 31. května 2024  |  Svátek má Kamila
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Riff Raff, latinský festival Merkado, RegioJet Music Fest a první soutěžní ohňostroj

Červen bude ve znamení ohňostrojů, užívejte si toho – však je to jednou do roka. A co je lepší než vzít deku a udělat si před ohňostrojem piknik s přáteli na Priglu? Dobře, tento týden je několik zajímavých akcí, které by mohly konkurovat, ale naštěstí se to nekryje.

Zahájení Ignis Brunensis na Špilberku bylo kouzelné. Překoná ho v sobotu 3. června první soutěžní ohňostroj? Laťka je nasazena vysoko. Uvidíme, jak český tým zaujme na Priglu se svým ohňostrojem, který se jmenuje Jack Sparrow. Společně s prvním soutěžním ohňostrojem startuje v sobotu také RegioJet Music Fest, který se bude starat o odpolední a večerní program před každým z ohňostrojů. Festival v sobotu zahájí skupina Nebe, Voxel nebo Anna K.

Chtěli byste něco netradičního? Ve středu 31. května přiletí do brněnského klubu Eleven až z Toronta kapela The Creepshow. Samotný styl kapely, punk psychobilly, je rozhodně originální. Očekávejte směs mezi pozdním punkem a americkým rockabilly, kterou v Česku jen tak neuslyšíte!

Světoznámý rapper Horst Christian Simco, vystupující jako Riff Raff, zavítá do České republiky. Tento americký excentrický rapper, známý mimo tvorby také svým stylem oblékání a extravagntními účesy, potěší české fanoušky nejen v Praze, ale i u nás Brně, kde vystoupí v úterý 30. května na Flédě. Žije blyštivým luxusním stylem, což je i námětem většiny jeho songů. Poznávacím znamením Riff Raffa jsou zlatá rovnátka, neonové čočky, zapletené copánky a bizarní tetování s motivy MTV, NBA, Simpsonů a dalších jeho oblíbených log.

Chcete si zažít tu pravou Latinskou Ameriku? Pokud tam i přesto letos nemíříte na dovolenou, nevěšte hlavu. Latinskou Ameriku můžete zažít přímo v Brně! A to už tento pátek 2. června na Moravském náměstí díky festivalu Merkado. Nenechte si ujít přehlídku latinskoamerických trhů s vybranými produkty ze zemí Jižní a Střední Ameriky, ochutnávku exotických jídel a drinků, hudbu a tanec v latino rytmu či projekci filmů. A bude to mít rozhodně říz – letošním tématem festivalu je chilli.

Aneta Krikelová

Štítky ohňostroj, festival, RegioJet, styl, Jack Sparrow, Ignis Brunensis, Anna K, Česko, Latinská Amerika, Brno, Špilberk, NBA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Riff Raff, latinský festival Merkado, RegioJet Music Fest a první soutěžní ohňostroj  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.