Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Stopařův průvodce ve Hvězdárně, Sense of Brno, LowCost Travel a ohňostroje

Letošní týden se ponese ve znamení překonávání se. Cestuje většina z nás, ale kdo má na to, aby překročil svou hranici a zkusil to jednou jinak? A ono občas stačí cestovat aspoň v hlavě, tam nejsme ničím omezeni a můžeme procestovat třeba celou galaxii. V Brně je naštěstí plno lidí, kteří se překonali nejen v hlavě a dokázali něco, čím mohou inspirovat ostatní.

Přemýšleli jste někdy nad tím, kolik je v Brně zajímavých a inspirativních lidí? A kolik z nich třeba nevědomky potkáváte na ulici? Díky projektu Sense of Brno je poznáte a oni vám poví svůj příběh. V pondělí 22. května v Expediční klubovně zjistíte, jak tento projekt vznikl, i jak bude pokračovat dál.

Projet Evropu za pár kaček? Proč ne. Je to zábavné, dobrodružné, občas náročné – ale rozhodně ne nereálné. Jak na to se dozvíš v úterý 23. května na přednášce LowCost Travel Brno: Jak projet Evropu za pár kaček v Café Práh. A pokud vás to zaujme, není na co čekat a rovnou se můžete po přednášce přihlásit na LowCost Race a zkusit, jestli zvládneš ve dvojici projet 40 různých míst po Evropě během deseti dnů s 2 500Kč na hlavu.

Levné cestování se neobejde bez stopování. Co takhle ale stopovat rovnou napříč galaxií? Vesmír je veliký. Je téměř nepředstavitelně veliký. A pokud se v něm nechceme ztratit, musíme mít u sebe v každé situaci ručník. Nepropadejte panice! Nezbláznila jsem se. Fanoušci knih Stopařův průvodce po galaxii to poznali po prvních pár větách. Ve čtvrtek 25. května bude na Hvězdárně LiStOVáNí uvádět legendární první část pětidílné stopařské trilogie. Můžete se těšit na Lukáše Hejlíka, Pavla Oubrama a Věru Hollou.

Tradiční světová soutěž ohňostrojů Ignis Brunensis startuje již tento pátek! V pátek 26. května si můžete vychutnat český úvodní ohňostroj ze Špilberku. V sobotu, tentokrát již na přehradě předvede svou soutěžní show opět český tým. Poslední závěrečný ohňostroj bude v sobotu 24. června.

Výstava Kmeny rozvířila ulice Brna již minulou sobotu a do galerie přitáhla i ty, kteří zrovna nejsou milovníci umění. Ještě jste ji nestihli navštívit? Nebo naopak chcete více? Díky Creativ 60+ si můžete v úterý 23. května užít komentovanou prohlídku společně s tvůrčí dílnou.

Aneta Krikelová

Foto: Petr Olša

Štítky Brno, ohňostroj, hvězdárna, průvodce, Evropa, Lukáš Hejlík, Ignis Brunensis, galaxie, Stopařův průvodce po Galaxii

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Stopařův průvodce ve Hvězdárně, Sense of Brno, LowCost Travel a ohňostroje  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.