Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brňané zahájili Majálesový měsíc studentů

Stavbou májky na náměstí Svobody odstartoval Majálesový měsíc studentů. Ti se tak mohou těšit na širší program Brněnského Majálesu 2017, který vyvrcholí v sobotu 6. května na brněnském výstavišti jednodenním festivalem pod širým nebem.

Součástí Majálesového měsíce studentů je i řada doprovodných událostí. Velkou část těchto akcí zajišťují organizátoři Majálesu ve spolupráci s brněnskými univerzitami a jejich studenty. Ti ukazují, že umí připravit zábavné a prospěšné akce, na které mohou díky Majálesu lépe upozornit.

„Jednou z takových akcí je například takzvané Studentské odpadkobraní. Studenti Vysokého učení technického, Masarykovy univerzity, Mendelovy univerzity a Veterinární a farmaceutické univerzity se totiž rozhodli spojit a přispět k úklidu Brna. Vyčistí od odpadků nynější odkaliště Hády, ze kterého se má stát největší park v Brně. Tuto činnost si naplánovali na 20. dubna,“ vysvětlil jeden z organizátorů Majálesu David Peštál.

Masarykova univerzita (MU) a Vysoké učení technické (VUT) se též utkají ve Fotbalovém souboji univerzit, který se uskuteční 27. dubna na Městském stadionu Srbská. Součástí programu jsou i události na čerstvém vzduchu. Například 22. dubna se v parku Lužánky odehraje Mezigenerační piknik. Ten pořádá Městský parlament dětí a mládeže ve spolupráci s Majálesem již popáté. „Na programu je turnaj ve hře pétanque, diskuze i hry pro děti. Loňské ročníky tohoto setkání dokázaly, že se spolu dokážou bavit lidé všech věkových kategorií, a že neexistují žádné omezující hranice,“ konstatoval Peštál.

Lidé se mohou těšit také na již 5. ročník akce Majáles graffiti & dance battle, který se odehraje v úterý 18. dubna na Mendlově náměstí v Brně. „K tomuto jubilejnímu ročníku oblékneme zeď do nového kabátu,“ dodává Peštál. Návštěvníci se mohou těšit na Graffiti jam a později se mezi sebou utkají tanečníci pod organizátorskou taktovkou brněnského studia High Edition v rámci dance battle.

Díky Majálesovému měsíci studentů mají lidé možnost poznat místa, kde ještě nebyli. K návštěvě láká například Klub na dráze, kde se 30. dubna koná akce Čarodějky na kole. V klubu Eleven pak budou mít návštěvníci 19. dubna možnost rozhodnout o studentských kapelách, které dostanou šanci zahrát si na pódiu samotného festivalu.

Všechny akce doprovodného programu mají Brňany naladit na hlavní den oslav, kterým je letos 6. květen. „V tento den vyjde z náměstí Svobody průvod tvořený kandidáty na Krále a Královny Majálesu, jejich družinami a dalšími studenty z jednotlivých univerzit. Z centra města se členové průvodu dostanou až na brněnské Výstaviště, kde otevřou jeho brány a zahájí hlavní program festivalu Brněnský Majáles 2017,“ uzavřel Peštál. Zahrají na něm kapely Marpo a TroubleGang, Horkýže Slíže, Tomáš Klus, Mandrage, Rybičky 48, Majk Spirit, Jelen, No Name, Vypsaná Fixa a další.

Zdroj: Lesensky.cz

Štítky Brno, festival, univerzita, majáles, Brněnský Majáles, Brněnské výstaviště, Vysoké učení technické v Brně, Náměstí Svobody, Masarykova univerzita, Mendelova univerzita v Brně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brňané zahájili Majálesový měsíc studentů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.